Lasertherapie ontharen, lightsheer diodelaser

Ontharing

De meest gestelde vragen over (laser)ontharen!

Zoals je weet zijn er veel verschillende methoden om van ongewenste haargroei af te komen. Je kunt ongewenste haren scheren, waxen, epileren of laseren. Over het laatste, laseren, bestaan nog een hoop onduidelijkheden. De vragen die wij veel in de praktijk te horen krijgen zijn; “Is laserontharen permanent? Kan je (laser)ontharen in de zomer ondergaan? Is het veilig? Hieronder staan de meest voorkomende vragen met de antwoorden beschreven.

Is laser ontharen permanent?

Met een laser kan je het haartje permanent verwijderen. Door middel van het laserlicht kun je het haarzakje dusdanig beschadigen dat het afsterft. Hierdoor kan er zich geen nieuwe haar meer ontwikkelen. Doordat de haren zich in drie verschillende groeifases bevinden, kun je niet alle haarzakjes in één behandeling permanent vernietigen. Alleen de haren die zich op dat moment in de eerste groeifase bevinden, worden doelbewust vernietigd. Definitief alle haren verwijderen gaat daardoor niet lukken, maar wordt de haargroei gereduceerd. Wij geven daarom altijd aan dat wij de haren reduceren en niet definitief alles kunnen verwijderen.

Waarom alleen het aantal haren reduceren en niet permanent verwijderen?
Het verwijderen van haartjes met een laser is effectief, maar niet definitief.
Dit heeft te maken met de genen en/of hormonen (testosteron). Door een zwangerschap en/of overgang kan een trigger zijn tot meer groei van de haren op het lichaam. Na verloop van tijd kunnen er weer nieuwe haartjes komen. De haartjes die nog blijven na de behandelingen zijn minder en lichter van haarkleur, waardoor het resultaat van laser ontharen veel beter is.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

100% ontharen is niet mogelijk. Wij geven altijd aan dat je 80% vermindering van de haren mag verwachten. Gemiddeld zijn er 6 tot 15 behandelingen nodig om de hoeveelheid haren te reduceren. 

Moet ik ook elk jaar terug komen?

Het licht aan het gebied wat er wordt behandeld of er onderhoud nodig is. Sommige cliënten hoeven na een laserbehandeling 5 jaar niet te scheren. Andere komen het liefst ieder jaar terug om het bij te werken of wanneer ze denken dat het nodig is.

Kan ik in de zomer worden behandeld met laser?

De lasertechnieken blijven zich ontwikkelen, waardoor je tegenwoordig het hele jaar door behandeld kunt worden; ook in de zomer met een bruine teint. Ons advies is wel om 4 weken voor een zomerse vakantie naar het buitenland en 6 weken na deze vakantie pas weer een afspraak te maken. De reden is dat het contrast tussen de kleur van de huid en de donkere kleur van het haar nog goed zichtbaar moet zijn voor de laser. Is dit niet het geval dan kan het laserlicht de pigment van het haartje ten opzichte van de huid niet goed genoeg onderscheiden.

Kunnen mijn blonde, grijze en rode haren ook gelaserd worden?

Helaas is het niet mogelijk om deze haarkleuren te behandelen met de laser. De reden hiervoor is dat er geen donkere pigmenten in deze haren zitten. Laser is donker pigment nodig om de energie via de pigment van het haartje naar de haarwortel te krijgen.

Daarentegen kunnen deze haartjes wel permanent worden verwijderd door middel van elektrische epilatie. Hierbij wordt het haarzakje vernietigd door middel van een dun naaldje die de warmte naar het haarzakje toe leidt.
Bij dikke en donkere haren kan de laser het beste zijn werk doen. Deze haren bevatten namelijk het meeste pigment. Als je haren dunner worden, bevatten ze ook minder pigment, waardoor het effect van de laser minder groot kan zijn.

Kunnen mijn ingegroeide haren ook behandeld worden met laser?

Ingegroeide haren kunnen heel goed verwijderd worden door middel van laser. De lichtpulsen van de laser gaan door de huid heen, dus deze stralen komen ook bij de ingegroeide haren. De laser zorgt ervoor dat de huid enorm verbetert en ontstekingen verdwijnen.

Is IPL (Intense Pulsed Light) net zo effectief als behandelen met de laser?

Het is bewezen dat het ontharen door middel van laserapparatuur effectiever is dan met IPL. Gemiddeld zijn er 8-10 laserbehandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Het grootste verschil tussen IPL en laser is het type licht. De laser werkt met de golflengte die effectief is gebleken bij het verwijderen van haargroei. IPL heeft een breedspectrum aan licht, waardoor er meer verstrooiing is met de golflengte (licht) in de huid. Hierdoor kan IPL niet volledig de hoeveelheid energie in de haarwortel brengen. Met IPL zijn er gemiddeld meer behandelingen nodig en wij zien meer na groei van de haren.

Mag ik blijven epileren tussen de laser ontharen behandelingen in?

Nee. Waarom dan niet vraag je misschien af. Als het haar wordt geëpileerd of geharst, wordt het haar uit het haarzakje getrokken. Het laserlicht werkt op het pigment van het haar. Als het haartje wordt verwijderd, heeft de laser geen absorptie meer naar de haarwortel, waardoor  het haarzakje niet wordt vernietigd. Wil je toch de haartjes wat verwijderen adviseren wij altijd om het behandelend gebied te scheren of te knippen.
Op deze manier blijft de haar met het pigment onder de huid nog aanwezig, wat nodig is voor de absorptie van het laserlicht.

Is laser ontharing schadelijk voor mijn huid?

Laser ontharing is volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Normale huidreacties die kunnen voorkomen na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling en warmte. Deze huidreacties zijn van korte duur.

Kan ik mijn haren laten laseren waar ik ook een tatoeage heb zitten?

Als je een tatoeage hebt, kun je op dat gebied niet laser ontharen. De kwaliteit van de tatoeage kan hierdoor namelijk worden aangetast. Ook kan de huid waar de tatoeage op is aangebracht gaan irriteren. Laser ontharing op het gebied met de tatoeage raden we af.

Kan door jarenlang harsen ook de haargroei afnemen?

Als je voor een langere periode epileert of harst, merk je dat de haren dunner worden en soms ook minder. Dit komt omdat de haarfollikel zo vaak geprikkeld wordt, dat hij na verloop van tijd zwakker en minder actief wordt. Dit bovenstaande geldt voor de beharing op het lichaam. In het gezicht kan de haargroei sterker zijn en meer terugkomen wanneer je gaat epileren of harsen. Om de haren dunner te maken of te reduceren in het gezicht, is laser ontharen een goede oplossing.

Kan ik een intake inplannen om te beoordelen of laserontharen een geschikte behandeling is voor mij?

Een intake inplannen kan altijd. Tijdens dit gesprek kunnen wij beoordelen of laser ontharen een geschikte behandeling voor jou is. Daarnaast kunnen wij advies geven over het aantal behandelingen dat wij denken nodig te zijn voor het beste resultaat.

Ontharing

De LightSheer Diodelaser is een nieuw en hoogwaardig apparaat dat de technologie van laserontharing op een hoger plan brengt. Het apparaat is ontworpen om comfortabel, snel en betaalbaar ongewenste haren duurzaam te verwijderen. De LightSheer behoort dan ook tot de beste ontharingslasers ter wereld en onderscheidt zich op vele punten van vergelijkbare apparaten. Zo is het de eerste laser die voor ontharing is goedgekeurd door de uiterst kritische Amerikaanse keuringsdienst FDA.

Vragen of afspraak maken?
Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken.

Grote verschillen in laserapparaten

Er zijn grote verschillen in laserapparaten en daarnaast zijn er nog (IPL) flitslichten, LED lampen en andere technieken, die bijvoorbeeld gebruik maken van ultrasound of radiofrequentie. De ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op en worden door heel veel behandelaars aangeboden.Niet iedere behandelaar is wettelijk bevoegd om deze technieken uit te voeren. Door gebrek aan overheidstoezicht is het noodzaak geworden een beroepsvereniging op te richten waarin zich bevoegde en in deze technieken gespecialiseerde behandelaars kunnen verenigen. HuidZorg Drenthe heeft er bewust voor gekozen zich aan te sluiten bij deze beroepsvereniging.

Bij HuidZorg Drenthe krijgen we wel eens de vraag waarom onze tarieven voor permanent ontharenhoger zijn dan die bij een schoonheidsspecialiste. Dat vraagt om uitleg.

Het klopt dat onze tarieven hoger zijn, wanneer je dit per behandeling bekijkt. Dit heeft te maken met het feit dat HuidZorg Drenthe investeert in hoogwaardige laserapparatuur die in aanschaf veel duurder is dan apparaten die in de doorsnee schoonheidspraktijk worden toegepast. Maar onze apparatuur werkt veel effectiever, waardoor je veel sneller van overbeharing verlost bent. Dus met minder behandelingen die weliswaar duurder zijn per sessie, ben je goedkoper uit dan met meer (per sessie) goedkopere, maar minder effectieve behandelingen. Dat verschil wilden we echt even goed benadrukken.

Huidproblemen bij ontharing

Bij ontharing hebben we de volgende huidproblemen uitgelegd: