Afspraak maken
0591 - 70 80 01

Nazorg bij brandwonden

De enorme impact die een brand heeft op slachtoffers, kan traumatische stressverschijnselen met zich meebrengen. En de door de brand veroorzaakte wonden zijn vaak littekens voor het leven. Littekens van brandwonden hebben een andere structuur dan bijvoorbeeld een chirurgisch litteken. Dat komt omdat een brand vaak ook het onderhuids bindweefsel heeft aangetast. Toch kunnen de huidtherapeuten van HuidZorg Drenthe veel voor je betekenen wanneer je door brandwonden getekend en soms ook geketend bent. Speciaal voor mensen met brandwondenlittekens heeft huidtherapeut Jiska Boer de post-hbo opleiding ‘huidtherapie na brandwonden’ gevolgd. Deze opleiding is ontwikkeld door de Hogeschool Utrecht, in samenwerking met de Nederlandse Brandwonden Stichting en specialisten uit de Nederlandse en Belgische brandwondenzorg.

De littekens van ernstige brandwonden gaan niet meer weg. Daar kunnen we ook als huidtherapeut helaas niets aan veranderen. Wel bieden we verlichting en verzachting en kan HuidZorg Drenthe brandwondenlittekens op diverse manieren behandelen om de soepelheid te verbeteren en roodheid te verminderen. Tijdens het eerste gesprek, aan de hand waarvan een behandelplan wordt opgesteld, geven wij een reëel beeld van de wijze en mate van verbetering en versoepeling van je littekens.

Huidtherapeuten die de post-hbo-opleidinghebben afgerond kunnen je helpen met litteken-, camouflage- en oedeemtherapie.

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:
Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

Webredactie: ProMótus - Webdesign: EyemediaDoor gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Ik begrijp het    Meer informatie