Afspraak maken
0591 - 70 80 01

De huid

Onze huid is het grootste orgaan dat we bezitten. Daar staan we niet zo gauw bij stil, omdat we de huid vaak niet als afzonderlijk orgaan beschouwen. We denken dan eerder aan organen als hart, longen of lever. Maar onze huid weegt in totaal meer dan deze organen bij elkaar en is qua oppervlak ook duidelijk het grootst. Ondanks het feit dat de huid slechts enkele millimeters dik is, bestaat ze uit drie verschillende lagen. De opperhuid, lederhuid en onderhuids bindweefsel.
De huid vormt dus ons omhulsel en houdt ons lichaam (spieren en botten) bij elkaar.Ze beschermt ons tegen verschillende externe invloeden, zoals warmte en kou, regen (water), de lucht (atmosfeer) en de zon (het weer). Onze huid is onze eerste beschermlaag wanneer het aankomt op een val of andere van buiten komende druk. De huid is ook ons tastorgaan en is in staat verschillende prikkels en sensaties door te geven door de zenuwen (en zenuwreceptoren).

Welk huidtype heb jij?

Wanneer je je huid optimaal wilt verzorgen (of laten behandelen), dan is het van belang om jouw huidtype te bepalen. We kennen vier basistypes van een gezonde huid:

  • Normale huid
   De huid voelt zacht en soepel aan en is elastisch. De poriën zijn normaal zichtbaar en niet verwijd. De huid heeft een matte, gelijkmatige glans.

  • Droge huid
   De huid produceert minder talg dan de ‘normale’ huid. Hierdoor houdt deze minder vocht vast en is ook minder goed bestand tegen invloeden van buitenaf. Er is sprake van rimpels en fijne lijntjes vanwege droogte, terwijl poriën niet goed zichtbaar zijn. De huid voelt gespannen aan en is vaak ruw, waarbij ook sprake kan zijn van schilfering, roodheid of irritatie.

  • Vette huid
   Er is sprake van verhoogde talgaanmaak en de poriën ogen wijder dan gewoonlijk. Vaak is er sprake van een glimmende huid op voorhoofd, neus en kin (de zogenaamde ‘T-zone’). Vaak zien we bij de vette huid mee-eters en puistjes.

  • Gecombineerde huid
   Hiervan is sprake wanneer iemand een gemengde vorm van huidtypen heeft in verschillende zones. De wangen zijn bijvoorbeeld droog, terwijl er sprake is van een vettig voorhoofd, neus en kin.

  Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

  Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

  Laat dit veld hieronder leeg:
  Disclaimer:
  HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

  Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

  Webredactie: ProMótus - Webdesign: Eyemedia  Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Ik begrijp het    Meer informatie