Afspraak maken
0591 - 70 80 01

De Huid

Onze huid is het grootste orgaan dat we bezitten. Daar staan we niet zo gauw bij stil, omdat we de huid vaak niet als afzonderlijk orgaan beschouwen. We denken dan eerder aan organen als hart, longen of lever. Maar onze huid weegt in totaal meer dan deze organen bij elkaar en is qua oppervlak ook duidelijk het grootst. Ondanks het feit dat de huid slechts enkele millimeters dik is, bestaat ze uit drie verschillende lagen. De opperhuid, lederhuid en onderhuids bindweefsel.

De huid vormt dus ons omhulsel en houdt ons lichaam (spieren en botten) bij elkaar.Ze beschermt ons tegen verschillende externe invloeden, zoals warmte en kou, regen (water), de lucht (atmosfeer) en de zon (het weer). Onze huid is onze eerste beschermlaag wanneer het aankomt op een val of andere van buiten komende druk. De huid is ook ons tastorgaan en is in staat verschillende prikkels en sensaties door te geven door de zenuwen (en zenuwreceptoren).
Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

Webredactie: ProMótus - Webdesign: EyemediaDoor gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Ik begrijp het    Meer informatie