Afspraak maken
0591 - 70 80 01

Ontsierende vaatjes

Behandeling van ontsierende vaatjes

Bij HuidZorg Drenthe gebruiken we de Quadrostar+ vaatlaser bij de behandeling van rode oppervlakkige en blauwe vaatjes, in zowel het gezicht als op de benen. De lichtbundel van de laser dringt door in de huid en wordt door het bloed in de vaten opgenomen. Hierbij ontstaat er warmte in het bloedvaatje, waardoor het bloed stolt en het vaatje vernietigd wordt. De warmte levert verder geen schade aan het omliggende weefsel. Na verloop van tijd wordt het bloedvaatje door het lichaam opgenomen en zal het verdwijnen. Daarnaast werkt de Quadrostar+ vaatlaser met een contactkoeling die zorgt voor comfort waardoor er een hogere energie gegeven kan worden, zonder het omliggende weefsel te beschadigen.


Indicaties:

  • Couperose: Een toename van kleine bloedvaatjes (teleangiëctasieën ) in het gezicht wordt couperose genoemd. Couperose komt meestal voor in het gezicht . De roodheid, bijvoorbeeld op de wangen, wordt veroorzaakt door verwijde of gesprongen haarvaatjes. Kenmerken voor couperose zijn (vage) roodheid met in sommige gevallen een duidelijke structuur.
  • Spider Naevus (spinnetje):Een spider naevus is een veel voorkomende goedaardige afwijking van bloedvaatjes in de huid. Het kenmerkt zich door een klein rood stipje met uitlopende vaatjes eromheen (in de vorm van spinnenpootjes). Zowel bij volwassenen als bij kinderen komt deze aandoening voor. Spontane genezing komt soms voor bij jonge kinderen en zwangeren die een spider naevus hebben ontwikkeld.
  • Haemangioma (bloedblaar):Een haemangioma is een opeenhoping van capillaire bloedvaatjes die op de huid ligt. De kleur kan verschillen van donkerrood tot paars/blauw. Bij de geboorte kan een haemangioom zich ontwikkelen en in de eerste maanden weer afnemen. Ook op latere leeftijd kan een haemangioom ontstaan
  • Beenvaatjes (o.a. oppervlakkige spataderen): Beenvaatjes zijn in feite heel kleine rode en blauwige spatadertjes die zich aftekenen op de benen. Ze vormen zich direct onder het huidoppervlak en vormen opeenhopingen of een soort netwerkjes van kleine vaatjes. Ze worden ook wel bezemtakjes (Besenreiser) genoemd, afgeleid van het Duits. De tekening op de huid kan lijken op het samenstel van de berkentakjes waarvan bezems worden gemaakt. Hoewel ze klein zijn en feitelijk geen kwaad kunnen, verstoren die beenvaatjes toch het gave huidbeeld dat jij voor ogen hebt. En soms kunnen deze vaatjes wel pijnklachten (stekend gevoel) geven en daar wil je wat aan (laten) doen. Met onze laserapparatuur kunnen wij veel voor je betekenen.    Aan het behandelen van spataderen en ander oppervlakkige beenvaten gaat een controle door een dermatoloog/fleboloog vooraf. Het is van groot belang dat de oorzaak van de spataders vastgesteld wordt. Dit i.v.m. het lekken van dieper gelegen vaten.

​Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voor een optimaal effect zijn meestal meerdere behandelingen noodzakelijk. Tijdens de loop van de behandelingen kan de huidtherapeut beter inschatten hoeveel behandelingen er in totaal nodig zijn. Dit houdt namelijk nauw verband met het bereikte resultaat van de voorafgaande behandeling. De behandelduur kan enkele maanden duren.

Voorbereiding op een behandeling

Wij raden u aan om vanaf zes weken voor tot zes weken na de behandeling uw huid niet bloot te stellen aan zonlicht. Ook raden wij het gebruik van zonnebank en zelfbruiningscrème op de te behandelen lichaamsoppervlakte af. Een zongebruinde huid kan niet behandeld worden, want bijvoorbeeld bloedvaatjes vallen minder op (en worden dus minder goed gedetecteerd door de laser).

Wat kan ik verwachten tijdens en na de behandeling?

Een behandeling kan variëren afhankelijk van het gebied en soort behandeling. Met een gekoeld handstuk wordt laserenergie op uw huid gebracht. Patiënten geven aan dat zij een licht prikje of kneepje voelen, vergelijkbaar met de aanraking van een elastiekje dat tegen de huid schiet. De patiënten verdragen de behandeling goed. De huid wordt na de behandeling rood en dit trekt gemiddeld binnen 2-4 uur weg. Soms ontstaat er een lichte zwelling. Deze zwelling trekt gemiddeld binnen 1-2 dagen weg. Bent u behandeld voor blauwe beenvaatjes dan is het prettig als u na de behandeling, thuis, een coolpack gebruikt om extra na te koelen. Nooit een coolpack direct op de huid aanbrengen!

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:

​Resultaat

Het resultaat van de behandeling van rode vaatjes is ongeveer na 10-14 dagen zichtbaar. Bij blauwe beenvaatjes is dit ongeveer na 4-6 weken zichtbaar.

De Quadrostar+ KTP-laser

De Quadrostar+ KTP-laser van het gerenommeerde merk Ascleption is een laserapparaat waarmee met uiterste precisie kan worden gewerkt. De simpele bediening in combinatie met de lichte handstukjes maken hem ideaal om in te zetten voor diverse toepassingen. Zo is de golflengte van 532nm, perfect om rode vaatafwijkingen te behandelen, maar ook met gepigmenteerde leasies (bijv. ouderdomsvlekken) kan hij goed overweg. Moedervlekken zijn een andere vorm van gepigmenteerde leasies die wij niet behandelen. Daarvoor verwijzen wij expliciet naar de huisarts of dermatoloog.

Indicaties:

  • Rode vaatafwijkingen (o.a. teleangiëctasieën, rosacea, spider nevus,)
  • Pigmentafwijkingen (o.a. lentigo’s)
  • Wratten en steelwratjesDisclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

Webredactie: ProMótus - Webdesign: EyemediaDoor gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Ik begrijp het    Meer informatie