Voor een optimaal effect zijn meestal meerdere behandelingen noodzakelijk. Tijdens de loop van de behandelingen kan de huidtherapeut beter inschatten hoeveel behandelingen er in totaal nodig zijn. Dit houdt namelijk nauw verband met het bereikte resultaat van de voorafgaande behandeling. De behandelduur kan enkele maanden duren.
Voorbereiding op een behandeling
Wij raden u aan om vanaf zes weken voor tot zes weken na de behandeling uw huid niet bloot te stellen aan zonlicht. Ook raden wij het gebruik van zonnebank en zelfbruiningscrème op de te behandelen lichaamsoppervlakte af. Een zongebruinde huid kan niet behandeld worden, want bijvoorbeeld bloedvaatjes vallen minder op (en worden dus minder goed gedetecteerd door de laser).
Wat kan ik verwachten tijdens en na de behandeling?
Een behandeling kan variëren afhankelijk van het gebied en soort behandeling. Met een gekoeld handstuk wordt laserenergie op uw huid gebracht. Patiënten geven aan dat zij een licht prikje of kneepje voelen, vergelijkbaar met de aanraking van een elastiekje dat tegen de huid schiet. De patiënten verdragen de behandeling goed. De huid wordt na de behandeling rood en dit trekt gemiddeld binnen 2-4 uur weg. Soms ontstaat er een lichte zwelling. Deze zwelling trekt gemiddeld binnen 1-2 dagen weg. Bent u behandeld voor blauwe beenvaatjes dan is het prettig als u na de behandeling, thuis, een coolpack gebruikt om extra na te koelen. Nooit een coolpack direct op de huid aanbrengen!
Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken
Het resultaat van de behandeling van rode vaatjes is ongeveer na 10-14 dagen zichtbaar. Bij blauwe beenvaatjes is dit ongeveer na 4-6 weken zichtbaar.
De Quadrostar+ KTP-laser
De Quadrostar+ KTP-laser van het gerenommeerde merk Ascleption is een laserapparaat waarmee met uiterste precisie kan worden gewerkt. De simpele bediening in combinatie met de lichte handstukjes maken hem ideaal om in te zetten voor diverse toepassingen. Zo is de golflengte van 532nm, perfect om rode vaatafwijkingen te behandelen, maar ook met gepigmenteerde leasies (bijv. ouderdomsvlekken) kan hij goed overweg. Moedervlekken zijn een andere vorm van gepigmenteerde leasies die wij niet behandelen. Daarvoor verwijzen wij expliciet naar de huisarts of dermatoloog.
Indicaties: