Afspraak maken
0591 - 70 80 01

Pigmentatie: ontsierend en hinderlijk

Pigmentatie is letterlijk de vorming of afzetting van kleurdeeltjes in cellen of weefsel.

Wanneer we het hebben over pigmentatie, dan spreken we in ons vakgebied over pigmentvlekken zoals bruine vlekken, sproeten,ouderdomsvlekken en wijnvlekken. Pigmentvlekken kunnen zich aftekenen op ons hele lichaam maar in het gezicht worden ze vaak als het meest storend en hinderlijk ervaren. Ze zijn letterlijk ‘tekenend’ ofwel gezichtsbepalend.

Bij het klimmen van de jaren kunnen die pigmenten (ouderdomsvlekken) zich frequenter of nadrukkelijker manifesteren en onderzoek wijst uit, dat mensen hierdoor vaak denken dat je ouder bent dan je werkelijke leeftijd is. En het is bepaald geen compliment, wanneer iemand je pakweg tien jaar ouder schat dan je echt bént. Daar is gelukkig wat aan te doen.

Maar voor we met een oplossing komen, willen we eerst wat dieper ingaan op het hoe en waarom van pigmentvlekken. Voor bruine vlekken in het gezicht en andere huidverkleuringen zoals ouderdomsvlekken, wordt ook wel de term hyperpigmentatie gebruikt. Dit wordt veroorzaakt door onregelmatige productie van melanine. Dat is de geel, roodbruine of donkerbruine kleurstof (het pigment) waardoor de huidskleur wordt bepaald. Het wordt aangemaakt in de dieper liggende pigmentcellen van de huid, de zogeheten melanocyten. Dit proces beschermt onze huid tegen UV-straling. Als we die bescherming missen, dan kan het DNA in onze huid beschadigen, wat het risico vergroot om huidkanker te krijgen. Personen met een lichte huid (en licht haar: blond of rossig) moeten daarom meer oppassen wanneer de zon schijnt.

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:

Camoufleren

De diverse soorten van pigmentatie kunnen we geheel camoufleren met huidvriendelijke producten als Lycogelof het nieuwe topproduct MicroSkin, dat als het ware identiek is aan de natuurlijke huid. Bij Vitilogo, wat ook een pigmentatieprobleem is, ligt de oorzaak in een defect in de pigmentcellen in de huid, waardoor er soms melkwitte vlekken ontstaan, die opvallend aanwezig zijn. Camouflagebiedt ook hier een goede en zekere oplossing.

Ook passen wij bij huidverkleuringenpeelings toe, geven we een behandeling met de Dermapen of passen we Microdermabrasie toe en helpen we jouw huid in topvorm te komen en te blijven met de ondersteunende en weldadige topproducten van IMAGE Skincare.Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

Webredactie: ProMótus - Webdesign: EyemediaDoor gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Ik begrijp het    Meer informatie