Steunkousen, therapeutisch elastische kousen of TEKS

Antoinette de Bok is als bandagist (specialist in het aanmeten van steunkousen) werkzaam bij HuidZorg Drenthe. Zij nam in het verleden de klantenkring van Praktijk Donker aan Het Haagje in Hoogeveen over. Antoinette richt zich bij HuidZorg Drenthe primair op het aanmeten van steunkou­sen bij mensen die lijden aan vaatproblemen, als bij­voorbeeld spataderen of oe­deemklachten.

Gemakshalve wordt er vaak over steunkousen gesproken, maar vanuit ons vakgebied praten we over therapeutisch elastische kousen (ook wel kortweg TEKS genoemd).

Antoinette de Bok ondersteunt het team van HuidZorg Drenthe op deze manier op het gebied van oedeemklachten en vaatproblematiek, waardoor onze huidtherapeuten meer ruimte hebben om zich op hun eigen specialisme te focussen. Naast het aanmeten van TEKS adviseert zij ook over andere hulpmiddelen, zoals zwachtelmaterialen van VaroCare of FarrowWrap en compressie- of drukbroeken van Curetex, en Tinkfit compressieverbanden.

​De aangename werking van Therapeutisch Elastische Kousen

Therapeutische elastische kousen worden (soms preventief) aangemeten bij mensen met vermoeide benen, spataderen, trombose, vochtophopingen en bij zwangere vrouwen. Wanneer na verloop van tijd de omvang van de arm of het been niet meer verder afneemt, wordt er een therapeutisch elastische kous aangemeten. Deze kous zou je dan idealiter dagelijks moeten dragen om recidief (terugval) te voorkomen. Soms ben je hier voor de rest van je leven op aangewezen. De meeste patiënten zien hier in het begin nogal tegenop, maar ervaren de elastische kous al gauw als gemakkelijk en zeer aangenaam om te dragen. Een therapeutische elastische kous heeft een verlichtend effect op het oedeem en zijn er in alle soorten, maten en kleuren.

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken


Laat dit veld hieronder leeg:

Heb je last van oedeem of spataderen?

Vaak helpen steunkousen of andere compressie of zwachtelmiddelen u dan te ondersteunen en om mobiel te blijven. Klanten van HuidZorg Drenthe kunnen rekenen op een aanpak vanuit betrokkenheid en aandacht voor hun persoon als geheel.

Therapeutisch elasti­sche kousen (TEKS) of steunkousen nodig of wilt u hierover advies? Twijfelt u aan de conditie van uw huidige steunkousen of wilt u een extra paar kousen bestellen? Misschien wilt u het even laten checken bij of bespreken met Antoinette de Bok, bij HuidZorg Drenthe. 








Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden





Webredactie: ProMótus - Webdesign: Eyemedia



Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Ik begrijp het    Meer informatie