Een uitkomst bij oedeemklachten en spataderen 
 

Therapeutische (steun)kousen

Therapeutische kousen: onder andere bij oedeemklachten, spataderproblematiek en bij de behandeling van een 'open been', bieden therapeutische kousen uitkomst. Therapeutische kousen nemen de oorzaak van de klachten niet weg, maar bieden wel ondersteuning en verminderen de klachten zolang je de kousen draagt. Therapeutische kousen kunnen worden voorgeschreven na een operatie of bij chronisch oedeem. Het zijn elastische kousen die een continue druk uitoefenen en daardoor de afvoer van bloed, vocht en dus afvalstoffen bevorderen. Daardoor kan zich in de benen geen vocht ophopen, waardoor je klachten verminderen.

Therapeutisch elastische kousen oefenen continu druk uit. De kousen moeten aangemeten worden als je benen niet opgezwollen zijn. Wanneer er nog teveel vocht in de benen aanwezig is, dan kan het zo zijn dat we beginnen met het inzwachtelen van je benen. Te vroeg aanmeten van steunkousen kan leiden tot klachten bij het dragen van de kousen.

FarrowWrap™ zwachtelmateriaal

FarrowWrap™ is een zogenaamd 'korte-rek' compressieverband, dat zeer eenvoudig en in korte tijd aan te leggen is. Door de behandelend arts, de verpleegkundige, de verzorgende of de patiënt zelf, deFarrowWrap™ is voor iedereen even eenvoudig toe te passen. Gebruiksgemak, effectiviteit en de tijdwinst dragen allemaal bij aan de populariteit van FarrowWrap™. Voor degene die FarrowWrap™ draagt, speelt een grotere zelfredzaamheid en onafhankelijkheid een zeer belangrijke rol en wordt ervaren als een verbetering van kwaliteit van leven.

Met deze moderne verbandstof speelt Varodem in op de dagelijkse praktijk door gemak en comfort te bieden. Problemen met betrekking tot het zwachtelen van voeten, benen, armen en handen behoren in één keer tot de verleden tijd.

Hoe werkt het?

FarrowWrap™ wordt onder andere toegepast aan het begin van het behandeltraject, met als doel om het aangedane lichaamsdeel oedeemvrij te maken, zodat er vervolgens een compressiekous van Varodem aangemeten kan worden.

FarrowWrap™ is samengesteld uit meerdere, onderling met elkaar verbonden compressiebanden. Elke band is voorzien van een stevige klittenbandsluiting, en is eenvoudig in omvang aan te passen zodra het been, de arm of de hand in de loop van de dag dunner wordt.

Varodem levert FarrowWrap-producten die snel, praktisch en doeltreffend ingezet kunnen worden bij de behandeling van lymfatische en veneuze oedeemvorming aan armen of benen. Alle FarrowWrap-producten voor de onderste ledematen zijn als confectieproduct verkrijgbaar. Producten die worden ingezet ter behandeling van oedeem in de armen worden op maat geleverd. De FarrowWrap™ is eenvoudig aan te meten, eenvoudig te bestellen en is snel uit voorraad leverbaar.

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken


Laat dit veld hieronder leeg:Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Webredactie: ProMótus - Webdesign: Eyemedia