Hidradenitis Suppurativa

Reinigen van de huid, acne, huidverbetering

Acne ectopica of acne inversa

Een andere vorm van acne is hidradenitis suppurativa. Het wordt ook wel acne ectopica of acne inversa genoemd. Een vervelend huidprobleem dat ontstaat door een proces van chronische en steeds terugkomende ontstekingen in de huid. Dit komt doordat de uitgang van haarzakjes wordt afgesloten. Hierdoor ontstaat een vorm van acne die vooral voorkomt in lichaamsplooien, zoals de oksels, tussen de billen en in de liezen.

Vragen of afspraak maken?
Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken.

Ontstoken haarzakjes

Hidradenitis suppurativa wordt gekenmerkt door het steeds weer opnieuw ontstoken raken van haarzakjes in de gebieden die net zijn beschreven. De talg- en zweetklieren kunnen ook ontstoken raken. In sommige gevallen komt de aandoening voor in het gezicht of in de nek. Naast het ontsierende aspect zijn pijn, irritatie en soms ook een nare geur, de gevolgen van deze vorm van acne. De aandoening begint vaak tijdens of na de puberteit. Rond het 20e tot 25e levensjaar. Het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Lasertherapie ontharen lightsheer diode laser

Behandeling

Deze huidaandoening kunnen onze huidtherapeuten behandelen met lasertherapie en/of peelings. Met behulp van laserontharing worden de chronisch ontstoken haarzakjes verwijderd. De door hidradenitis suppurativa aangedane huid kan ook worden behandeld met peelings omdat deze ontstekingen, irritaties en pijn verminderen.

Hidradenitis suppurativa kan relatief diepe littekens veroorzaken, die grotendeels met lasertherapie behandeld kunnen worden.

Behandelopties bij hidradenitis suppurativa

De volgende behandelopties bij hidradenitis suppurativa bieden wij aan:

Veelgestelde vragen

Wat kan ik zelf doen aan hidradenitis suppurativa?

Wij geven je graag advies over het gebruik van eventuele producten. Aangezien dit per persoon verschilt, bespreken wij dit in een intakegesprek.

Wordt de behandeling van hidradenitis suppurativa vergoed?

Dit hangt af van je verzekering en de ernst van de hidradenitis suppurativa. Tijdens een intakegesprek bespreken wij met jou wat de opties zijn.