Electrisch epileren, ontharen

Elektrisch epileren

Electrisch epileren, ontharen

Elektrisch epileren

Bij elektrisch epileren wordt gebruik gemaakt van een dun naaldje (zo dun als de haar zelf). Dit naaldje glijdt langs het haartje naar de haarfollikel. Hier voel je weinig tot niets van want het is een natuurlijke huidopening. Nu wordt er enkele seconden stroom gegeven, waardoor de haar loslaat. Dit zul je ervaren als een warmteprikkel in de huid. Als de haar los is, wordt deze met een pincet verwijderd.

Hierna wordt nog enkele seconden zwakstroom toegepast in de lege haarfollikel, zodat zoveel mogelijk celletjes die de haar aanmaken, vernietigd worden. Elektrische epilatie is een tijdrovende en niet geheel pijnloze behandeling. Er moet namelijk haartje voor haartje worden gewerkt.

Vragen of afspraak maken?
Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken.

Kom ik in aanmerking voor elektrisch epileren?

Elke stugge haarsoort (en haarkleur) is met elektrisch ontharen te verwijderen. Op zich komen ook alle gebieden er voor in aanmerking. Wij adviseren deze techniek niet toe te passen bij hele dunne (vlas)haartjes. Indien het haar echter donker gepigmenteerd is, adviseren wij grote lichaamsoppervlakten met onze LightSheer Diodelaser te ontharen, aangezien dit een stuk sneller gaat en voordeliger is.

In zeldzame gevallen blijkt de huid te gevoelig te zijn en kunnen wij je adviseren te stoppen met de behandeling, nadat alle technieken zijn uitgeprobeerd.

Lasertherapie ontharen lightsheer diode laser

Kan een haar die is weggehaald terugkomen?

Dit leggen we uit aan de hand van de groeicyclus van een haar. De groeicyclus van ons haar bestaat uit verschillende fases: groeifase (1), rustfase (2) en uitvalfase (3, zie illustratie). De haren in de groeifase zijn verbonden met de voedingsbodem van de haar. Deze haren kunnen definitief verwijderd worden. De haren in de rust- en uitvalfase zullen intact blijven omdat deze geen goede verbinding meer hebben met de voedingsbodem. Deze haren zullen ook weer terugkomen. Afhankelijk van het gebied bevindt zich ongeveer 10 tot 80% in de groeifase. Hoe lang een haar in de groeifase zit dat verschilt per gebied. Het lijkt soms dat een haar die net is verwijderd, de week erop weer zit. Dit is een andere haar, die vlak naast de verwijderde haar zat. Het komt voor dat er meerdere haren uit één haarfollikel groeien.

Verschillende fases: groeifase (1), rustfase (2) en uitvalfase (3)

Hoeveel behandelingen?

Het aantal behandelingen is per persoon en per gebied verschillend. Gemiddeld genomen wordt er gestart met 1 keer per week of 1 keer per 2 weken. Om een goede indicatie te krijgen van de hoeveelheid haren die behandeld dienen te worden, adviseren wij jou om 6 weken van te voren de haren niet meer te laten verwijderen met pincet, harsen of epileerapparaat. Algemeen kan gesteld worden dat je zo’n 12 tot 18 maanden onder behandeling zult zijn om tot een goed resultaat te komen. Bij sommige mensen zal het nodig blijken om periodiek onder behandeling te blijven. Dit is afhankelijk van het te behandelen gebied, jouw gezondheid en je hormoonhuishouding.