Tatoeages

Tattoo verwijderen

Tatoeages

Tatoeages of tattoos zijn lichaamsversieringen waarbij inkt permanent in de huid wordt gebracht. Het kan zijn dat deze versiering na enige tijd niet meer past bij de persoon. HuidZorg Drenthe kan tatoeages behandelen met behulp van geavanceerde laserapparatuur. Op het volwassen lichaam kunnen tattoos verwijderd worden van alle lichaamsdelen, zolang er voldoende contrast zit tussen de huidskleur en de tatoeage.

Vragen of afspraak maken?
Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken.

Behandeling van tatoeages

Het behandelen van tatoeages gaat dus met behulp van de laser. Het laserlicht wat de huid in gaat, breekt de inktdeeltjes op in kleinere stukjes waardoor het lymfesysteem de inkt kan gaan opruimen.

We kunnen maximaal 100 cm2 per behandeling laseren. Wanneer er sprake is van grotere tatoeages dan zullen deze in 2 of meer aparte behandelingen behandeld moeten worden. 

Het benodigde aantal behandelingen is op voorhand niet exact te voorspellen. Er zijn namelijk veel verschillende factoren die meespelen zoals de diepte van de tatoeage, de locatie, moeilijke kleuren rood/geel/oranje en groen, de kwaliteit en hoeveelheid gebruikte inkt, huidtype, gevoeligheid van de huid, je afweersysteem en hoe lang je de tatoeage hebt. Er zullen gemiddeld tussen de 5 tot 15 behandelingen nodig zijn om de tatoeage te laten verdwijnen/verminderen. Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut een schatting geven.

Resultaat

Met elke laserbehandeling wordt de tattoo vager, tot deze (bijna) verdwenen is. Het resultaat is blijvend. In sommige gevallen kan een tatoeage niet volledig verwijderd worden, onafhankelijk van onze behandeling. Dat is afhankelijk van de inktsoort die is toegepast en de kundigheid van de tatoeëerder. Er kan dus soms wel een restje van de tatoeage zichtbaar blijven aan het einde van de behandelreeks. Ook kan er een litteken op de plaats van de tatoeage zichtbaar worden, dit kan zijn ontstaan door de manier waarop de tatoeage gezet is.