Tatoeages

Tattoo verwijderen

Tattoo verwijderen

Tatoeages of tattoos kunnen een elegante lichaamsversiering zijn, waarmee mensen een statement willen maken. Er gaat vaak een persoonlijk verhaal schuil achter de keuze voor tatoeages.

Toch kun je jaren later (soms ook veel eerder) spijt hebben van het laten zetten van tatoeages. Of je bent er niet (meer) tevreden over. Het komt ook voor dat je er gewoon op bent uitgekeken. HuidZorg Drenthe kan tatoeages verwijderen met behulp van geavanceerde laserapparatuur. Op het volwassen lichaam kunnen tattoos verwijderd worden van alle lichaamsdelen, zolang er voldoende contrast zit tussen de huidskleur en de tatoeage.

Vragen of afspraak maken?
Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken.

Voorzorgen bij het laseren van tatoeages

Niet meer in de zon
De laserbehandeling heeft het meeste succes op een lichte huid. Houd er daarom rekening mee dat je het te behandelen gebied minimaal 4 weken voorafgaand aan de laserbehandeling niet (meer) blootstelt aan zon, zonnebank of zelfbruiner. 

Haargroei
Wanneer er sprake is van haargroei op de tatoeage, dan is het belangrijk om de dag voor de laserbehandeling de tatoeage en het gebied daaromheen te scheren. Harsen en epileren kan tot uiterlijk 5 dagen van voor de laserebehandeling nog gedaan worden. De ervaring leert dat sommige personen het als prettig ervaren om de tattoo (minimaal 45 minuten voor de behandeling) in te smeren met verdovende EMLA- crème die op recept verkrijgbaar is bij de apotheek.

Laseren van tatoeages

De behandeling zelf

De behandelend huidtherapeute van HuidZorg Drenthe desinfecteert de tatoeage en stelt de laser in op jouw huidtype en de kenmerken van de tatoeage. Vervolgens wordt de laserkop net boven de inkt van de tatoeage gebracht en wordt er een puls gegeven. Zo wordt de gehele tatoeage nauwkeurig behandeld. 

Het laseren van een tatoeage kan gevoelig zijn. Het lijkt alsof er herhaaldelijk speldenprikjes worden gegeven in de huid. Tijdens de behandeling zul je zien dat zich een witte waas over de tatoeage vormt, wat hierbij een normale reactie is. Dit trekt na enkele minuten weg. De tatoeage zal na de behandeling gaan zwellen en de omliggende huid rood kleuren als gevolg van de warmte die in de huid is gebracht. De behandelde tatoeage wordt nadien gekoeld met coldpacks. Tot slot brengen we een ontsmettende en verkoelende crème aan en wordt de behandelde plek afgedekt met steriel gaas om infectie te voorkomen. 

DUUR VAN DE BEHANDELING:

De laserbehandeling van tatoeages neemt 15 tot 60 minuten in beslag, afhankelijk van de grootte van de tattoo. We kunnen maximaal 100 cm2 per behandeling laseren. Wanneer er sprake is van grotere tatoeages dan zullen deze in 2 of meer aparte behandelingen behandeld moeten worden. 

Na de laserbehandeling:

Branderigheid

Direct na de behandeling zal je huid branderig aanvoelen. Dit zakt binnen enkele uren weg. Wanneer je thuis wilt koelen, gebruik dan een coldpack uit de koelkast. Plaats deze niet direct op de huid, maar leg er een schoon gaasje tussen.

Blaren en korstjes

Meestal ontstaan er na de behandeling blaren en korstjes. Dat betekent dat het genezingsproces in volle gang is. Na enkele dagen tot 2 weken zal de huid gaan vervellen en wordt de nieuwe huid zichtbaar. Het lichaam breekt in de weken daarop de inkt geleidelijk af. Wij adviseren jou om veel water te drinken na de behandeling, want dat is goed voor het afvoeren van afvalstoffen.

Vermijd zonlicht:

De behandelde huid is zeer kwetsbaar, dus blijf uit de zon en ga niet onder zonnebank of zelfbruiner. Wanneer blootstelling aan UV-straling niet volledig kan worden vermeden, dek dan de tatoeage af met een gaasje of textiel.

Hygiëne

De behandelde huid moet zo schoon mogelijk worden gehouden. De eerste 2 weken na de behandeling zou het ideaal zijn wanneer de behandelde plek vrij blijft van wrijving door boordjes, ondergoed of sokken. Je mag met de behandelde tattoo onder de douche, maar droog de behandelde plek voorzichtig af. Gebruik een schone handdoek en zorg dat de tatoeage vrij blijft van zeep, bodylotions, parfum en make-up. Met zwemmen en saunabezoek kun je het beste wachten totdat korstjes en velletjes over zijn. Krab nooit aan de huid en trek niet aan velletjes om verstoring van het genezingsproces te voorkomen.

TE VERWACHTEN RESULTAAT

Met elke laserbehandeling wordt de tattoo vager, tot deze verdwenen is. De kans van slagen is groot en het resultaat blijvend. In sommige gevallen kan een tatoeage niet volledig verwijderd worden, onafhankelijk van onze behandeling. Dat is afhankelijk van de inktsoort die is toegepast. Er kan dus soms wel een restje van de tatoeage zichtbaar blijven aan het einde van de behandelreeks. Er zal wel een litteken op de plaats van de tatoeage zichtbaar worden, welke wordt nabehandeld met een speciaal daarvoor geschikt laserapparaat.

HOEVEEL LASERBEHANDELINGEN?

Het benodigde aantal behandelingen is op voorhand niet exact te voorspellen. Er zijn namelijk veel verschillende factoren die meespelen zoals de diepte van de tatoeage, de locatie, moeilijke kleuren rood/geel/oranje en groen, de kwaliteit en hoeveelheid gebruikte inkt, huidtype, gevoeligheid van de huid, je afweersysteem en hoe lang je de tatoeage hebt. Er zullen tussen de 5 tot 15 behandelingen nodig zijn om de tatoeage te laten verdwijnen. Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut een schatting geven en evalueert zij de voortgang met u tijdens het behandeltraject.

BEHANDELFREQUENTIE

Je huid moet volledig genezen zijn na de vorige tatoeage laserbehandeling voordat de volgende behandeling kan plaatsvinden. Doorgaans is de behandelingsinterval 8 weken.

INTAKEGESPREK

De huidtherapeute bekijkt jouw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over je huid en algemene gezondheid. Vervolgens stelt de huidtherapeute samen met jou een persoonlijk behandelplan op en geeft zij een bijbehorende prijsindicatie. Je krijgt alle benodigde informatie ook mee naar huis. Zijn er toch bepaalde dingen nog niet helemaal duidelijk laat het ons dan weten.

Na het tekenen van de toestemmingsverklaring kan een afspraak gepland worden voor de eerste behandeling. Bij HuidZorg Drenthe zijn we ervan overtuigd dat we jou met deze behandelingen goed kunnen helpen. We informeren je uitvoerig over de gang van zaken en evalueren tussentijds hoe ver we zijn gevorderd met het herstellen van jouw huid.