Afspraak maken
0591 - 70 80 01
Verbetering van je huid door een peeling en/of behandeling met de Dermapen 

Acnetherapie

Acne is een huidafwijking als gevolg van een defect aan de talgklieren. De huidtherapeuten van HuidZorg Drenthe behandelen alle vormen van acne en acnelittekens. Daarnaast geven wij adviezen waarmee je als patiënt zelf de acne kunt behandelen. De precieze oorzaak van acne is helaas nog niet bekend. Duidelijk is wel dat acne het gevolg is van een combinatie van factoren. De vier belangrijkste zijn:

 • Verhoogde talgproductie
 • Een stoornis in het verhoorningsproces (verschilfering) en afsluiting van het talgklierkanaal
 • Bacteriën die van nature in het haarzakje en in de talgklieren aanwezig zijn
 • Hormonale veranderingen

De mate waarin deze factoren zich voordoen, bepaalt of iemand last krijgt van acne.

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:

​Hoe herken je acne?

Acne komt meestal voor in het gezicht, maar ook op rug en borst. Soms is er ook acne op de schouders, in de hals of in de nek. De symptomen van acne zijn:

 • Een vette, glimmende huid
 • Kleine witte bultjes: gesloten comedonen
 • Zwarte puntjes: open comedonen, mee-eters
 • Rode pukkels: papels
 • Puistjes met een geel puskopje: pustels
 • Acnelittekens

Deze huidafwijkingen komen meestal op hetzelfde moment naast elkaar voor. Het kan ook zo zijn dat vooral een van de kenmerken duidelijk zichtbaar is, bijvoorbeeld puistjes of veel zwarte puntjes. Acne kan een wisselend verloop hebben en kan ook ontstaan of worden verergerd door een verkeerd voedingspatroon, door allergieën of zelfs door stress.

Laserbehandeling

Met de Lumenis ResurFX laser, die speciaal is ontwikkeld voor het verbeteren of verjongen van je huid, kunnen wij acne en acnelittekens behandelen. Door middel van dit laserapparaat kan de huidtextuur verbeteren. Je huid krijgt er een boost van en dat kan ook effect hebben op het mentale aspect van 'lekker in je vel zitten'. 

Er zijn veel opvallende resultaten geboekt bij het verminderen van littekens en acne met behulp van laserapparaten die op verschillende lichtfrequenties of golflengtes hun helende werk doen. Door de steeds geavanceerdere techniek kunnen we jou huidzorg bieden volgens de meest actuele ontwikkelingen.

De unieke fractionele technologie die met de ResurFXTM wordt geboden, zorgt voor een comfortabele, snelle en effectieve niet-ablatieve behandeling. Alleen artsen of huidtherapeuten mogen deze behandelingen uitvoeren.

Peelings

Een peeling is een efficiënte en eenvoudige manier voor de behandeling van acne, pigmentvlekken en huidverjonging. Je kunt kiezen uit diverse peelingen die op verschillende dieptes van de huidlagen hun werk doen (de keuze voor een bepaalde peeling is afhankelijk van jouw eigen wensen en van de indicatie van de mate van acne.

Grove poriën en huidkleurverschillen vallen door een peeling minder op. De huid wordt soepeler en kan zijn eigen vocht beter vasthouden.

De 4 belangrijkste eigenschappen van een peeling zijn:

 • hydraterende werking: een peeling verbetert de waterbindende capaciteit van de hoornlaag (bovenste cellenlaag van de huid). Hierdoor kan de huid beter vocht vasthouden
 • keratolytische werking: een peeling zorgt voor een versnelde afschilfering van de bovenste cellenlaag van de huid
 • exfoliërende werking: dit betekent letterlijk het afstoten en vervangen van beschadigde of vervuilde huidcellen
 • antioxiderende werking : een peeling heeft een ontstekingsremmende werking

Wanneer een peeling is aangebracht kan dit een prikkelend, branderig of jeukend gevoel geven. De huidreacties die de peeling geeft zijn normaal en kunnen tot ongeveer 2 dagen na de behandeling een lichte huidafschilfering tot gevolg hebben. Soms zullen er korstjes zichtbaar zijn maar deze genezen binnen 1 week.

Toepassen microdermabrasie: het natuurlijke peelingproces (de afvoer van dode huidcellen) vertraagt met het ouder worden. Het kan ook worden geblokkeerd door invloeden van buitenaf (bijv. luchtvochtigheid). Het afschilferproces stagneert en dode cellen blijven op de huid liggen. Hierdoor wordt de huid verdikt of dof en raken de poriën verstopt. Indicaties voor microdermabrasie zijn: een futloze, droge, ruwe, vette en/of zonbeschadigde huid. Met microdermabrasie worden de dode huidcellen verwijderd, de bloedcirculatie verbeterd, de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd en het verhoogt de aanmaak van collageen. Hierdoor wordt de huid gladder, elastischer, fijner van structuur en de huidskleur wordt egaler.

Behandeling met de Dermapen (Micro Needling): De Dermapen heeft letterlijk de vorm van een pen en is een revolutionaire techniek op het gebied van micro needling, hetgeen de huid stimuleert om het eigen herstelproces (weer) op gang te brengen. De Dermapen bevat zeer fijne naaldjes die al vibrerend minuscule en voor het oog niet zichtbare kanaaltjes in de huid maken. De naaldjes stimuleren de huid als het ware om direct het herstelproces in gang te zetten. De prikkels die de Dermapen oproept, zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine.

Wat kun je zelf doen bij acne?


Was je huid met lauw warm water. Het beste is wassen met een zeep met een lage zuurgraad (pH-waarde) die niet hoger is dan 5. Gebruik je make-up, kies dan voor producten op waterbasis. Elke dag schone bovenkleding, washand, handdoek, kussensloop en nachtkleding gebruiken. Een dieet voor acne bestaat niet. Wanneer je merkt dat je door het gebruik van een bepaald product of voedingsmiddel meer puistjes krijgt, probeer deze dan te vermijden.

Een slechte invloed op acne is:

 • Het krabben of zelf uitknijpen van puistjes.
 • Stevig schoonmaken van de huid
 • Het gebruik van sterk ontvettende huidverzorgingsproducten, zoals producten op basis van alcohol.
 • Het gebruik van geparfumeerde cosmetica, make-up op oliebasis

Vergoeding
De vergoedingen voor behandelingen door een huidtherapeut verschillen sterk per zorgkostenpolis. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering kun je vinden in hoeverre jouw behandeling voor vergoeding in aanmerking komt.

Nog wat meer info over behandelmogelijkheden met de Dermapen:

Wanneer de huid wordt behandeld met de Dermapen dan heeft deze minder hersteltijd nodig dan bij een behandeling met bijvoorbeeld de Dermaroller. Littekens en rimpels verminderen, pigmentvlekken vervagen en je huid wordt strakker, jonger en frisser. Kortom, de Dermapen zorgt ervoor dat je straalt! De Dermapen is bovendien comfortabeler en nauwkeuriger.

Een behandeling met de Dermapen heeft als voordelen:

 • kortere hersteltijd
 • huid wordt gestimuleerd om herstelproces direct in gang te zetten
 • behandeling is minder gevoelig/voelt beter
 • veel nauwkeuriger ook op lastiger plekken
 • in één behandeling kan er op verschillende dieptes gewerkt worden, wat een nog beter resultaat oplevert
 • ook voor deelbehandelingen (denk aan gebied rond de ogen of de lippen) ideaal

Geef een boost aan je huid met de Dermapen
Een behandeling met de Dermapen kan net zo doeltreffend zijn dan andere behandelingen zoals een peeling of laserbehandeling. De lengte van de naaldjes in de Dermapen is instelbaar, waardoor er op verschillende huiddieptes kan worden gewerkt. Uiteraard is voorzichtigheid geboden bij de gevoeligere huid rond ogen en lippen. Behandeling van wallen rond de ogen heeft met de Dermapen vaak succes.

​Waarvoor wordt de Dermapen zoal ingezet in onze praktijken?

Bij huidverstrakking en -verjonging:

 • Verhoogt de opname van vocht en voedingsstoffen
 • Stimuleert de aanmaak van Collageen
 • De huid wordt steviger en gladder

Bij acnelittekens en wondgenezing

 • Vult het littekenweefsel op
 • Breekt bestaand littekenweefsel af en versneld het genezingsprocesvan de wond.

Bij hyperpigmentatie / verbetering van striae

 • Verbetert pigmentproblemen
 • Overmatig pigment breekt af
 • De huid gaat er stralender uitzien

Hoe voelt dat, zo'n behandeling met de Dermapen?De behandeling voelt aan als kleine zachte prikjes in de huid. Ook is deze minder pijnlijk dan een rolbehandeling en goed te verdragen is zonder verdoving. Wordt de behandeling op gevoelige plekken uitgevoerd, dan kan er indien gewenst gebruik worden gemaakt van een crème. Deze crème wordt een uur voor de behandeling aangebracht en geeft een verdovende werking. (crème enkel te verkrijgen op recept bij de huisarts)

Hoe ziet de huid er na de Dermapen behandeling uit?Afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak en de lengte van de naalden zal de huid er roze/ rood uit gaan zien. Bij sommige huidtypes zal dit snel verdwijnen, bij andere kan de roodheid enkele aanblijven. Bij een diepere behandeling kan de huid licht gaan schilferen. Dit is een positief effect omdat de dode huidcellen "afschilferen" en nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Wij adviseren om de huid goed te beschermen met een SPF 30 en in de opvolgende dagen een serum aan te brengen op de behandelde huid.
Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

Webredactie: ProMótus - Webdesign: EyemediaDoor gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Ik begrijp het    Meer informatie