Microdermabrasie acnelittekens, huidverbetering

Microdermabrasie

Microdermabrasie acnelittekens, huidverbetering

Microkristallen

Microdermabrasie is een mechanische peeling, waarmee dode huidcellen versneld worden verwijderd van de bovenste huidlaag d.m.v. heel kleine kristallen (ook wel microkristallen). Nieuwe huidcellen komen daarmee aan de oppervlakte waardoor je er beter (frisser of jonger) uitziet. De huidstructuur wordt verbeterd. Vlekjes, lijntjes en putjes verdwijnen door de behandelingen, waarbij wel moet worden opgemerkt, dat hoe meer behandelingen je ondergaat, hoe beter het resultaat zal zijn.

Bij microdermabrasie gaat het voornamelijk om gezichtbehandelingen. In tegenstelling tot chemische peelings of fruitzuurbehandelingen, kan met microdermabrasie zeer nauwkeurig worden gewerkt. Daar waar de huid wat dikker is kunnen er meer opperhuidcellen worden verwijderd. Daar waar de huid gevoeliger is, wordt er minder intensief behandeld. Een microdermabrasiebehandeling is pijnloos en na de behandeling is er geen sprake van overmatige huidirritaties. Het is voor veel huidtypen en huidskleuren geschikt.

Vragen of afspraak maken?
Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken.

Hoe voelt microdermabrasie aan?

Je zou kunnen spreken van een aangename scrubbehandeling waarbij de huid vacuüm wordt getrokken waardoor de doorbloeding in de huid wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid aangezet tot de aanmaak van extra collageen, waardoor op den duur zelfs fijne lijntjes en putjes verminderen en de huid gladder wordt.

Hoe werkt microdermabrasie?

Eerst wordt je huid gereinigd en wordt eventuele make-up verwijderd. We plaatsen een speciaal mondstuk op het microdermabrasieapparaat dat we met gelijkmatige handbewegingen over de huid laten glijden. Via het mondstuk wordt de bovenste huidlaag als het ware afgeschraapt. Er komt een nieuwe huid aan de oppervlakte die zacht aanvoelt en die jeugdigheid uitstraalt.

Vlekkerigheid (hyperpigmentatie) wordt verminderd en de huidstructuur krijgt een positieve impuls. Uiteraard gaat het vernieuwingsproces van de huid gewoon door na iedere behandeling, waardoor de huid langzaam weer ‘dikker’ wordt. Maar met de juiste verzorgingsproducten die wij in de praktijk toepassen en die je bij voorkeur ook thuis verder kunt gebruiken, zorgen we samen voor een optimaal resultaat waardoor jij er beter en jeugdiger uitziet. Rimpeltjes en fijne lijntjes vervagen, pigmentatie wordt stukken minder, grove poriën, acne en acnelittekens zullen geheel of grotendeels verdwijnen.

Wanneer microdermabrasie?

Bij acne en probleemhuiden zal regelmatige microdermabrasiebehandeling uitkomst bieden bij het verwijderen van dode huidcellen, het voorkomen van blokkades in de talgklieren en het zuiveren van de poriën, waardoor de huid wordt gestimuleerd om de afvoer van talg beter te reguleren. Zogenaamde zwarte en witte puntjes worden ook sterk verminderd. De textuur van de huid wordt verfijnd. Ook bij littekens en acneletsel is microdermabrasie een zeer pragmatische behandeling, waardoor de kwaliteit van de huid zal verbeteren. Afhankelijk van de problematiek waarvoor je ons raadpleegt kunnen wij je een realistische inschatting geven van het aantal behandelingen dat nodig zal zijn om het beste resultaat te bereiken.