Couperose

Couperose

Een toename van kleine bloedvaatjes (teleangiëctasieën ) in het gezicht wordt couperose genoemd. Couperose komt meestal voor in het gezicht. De roodheid, bijvoorbeeld op de wangen, wordt veroorzaakt door verwijde of gesprongen haarvaatjes. Kenmerken voor couperose zijn (vage) roodheid met in sommige gevallen een duidelijke structuur.

De adertjes of bloedvaatjes zitten vooral op de wangen en de neus, maar ze komen soms ook voor boven de ogen of op de schouders. Roodheid door blozen houdt ook langer aan bij mensen met couperose. De bloedvaatjes gaan nooit vanzelf weg. Veel mensen generen zich ervoor. Voor hen vormt couperose een cosmetisch probleem.

Couperose en rosacea

De aanwezigheid van verwijde rode en blauwe adertjes in het gezicht noemen we couperose. Bij rosacea is er ook sprake van die opspelende vaatjes, maar hierbij komen ook andere verschijnselen voor zoals puistjes, bultjes, puskoppen en zwellingen. Branderige, rode en droge ogen komen soms ook voor bij rosacea. Bij couperose treden al deze andere verschijnselen niet op. Gaat couperose dus gepaard met ontstekingen dan is er sprake van een vorm van rosacea.

Couperose behandelen

Bij HuidZorg Drenthe behandelen we couperose met laser. Dat pakt op de langere termijn vaak goed uit. We zien vaak enorme verbetering van de huid bij couperose, na gemiddeld 1 tot 5 laserbehandelingen. Dit is een verantwoorde aanpak waarbij we vaak al direct resultaat zien. Tussen de behandelingen door is er steeds een interval van 4 tot 6 weken. Met camouflagetherapie kunnen we je helpen om de roodheden of vaatjes te maskeren en aan het acht te onttrekken, waardoor jij je zekerder voelt.

Couperosebehandeling vergoed?

Het hangt af van de dekking die jouw zorgpolis biedt, of behandeling van couperose (deels) wordt vergoed. Kijk dit dus wel even na, want de ene verzekeraar geeft wel een vergoeding, de andere niet.

Vragen of afspraak maken?
Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken.

Behandelopties bij couperose

Bij couperose bieden we verschillende behandelopties:

Bestel ook in onze webshop

Image Skincare

Ga naar onze webshop en bestel daar onze topproducten voor jouw optimale thuisroutine.
Heb je vragen of twijfel je nog welk product voor jou het beste is? Bel 0591 – 70 80 01