Milia of gerstekorrels

Milia (gerstekorrels) en acne

Gerstekorrels (milia) op de huid zijn een op acne lijkend huidprobleem maar het is geen acne. Gerstekorrels zijn kleine onder de opperhuid gelegen cystes, waarin keratine zit. In het Nederlands worden ze gerstekorrels genoemd. In het Engels heten gerstekorrels milk spots of oil seeds.

Vragen of afspraak maken?
Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken.

Milia bij kinderen en volwassenen

De milia of gerstekorrels komen regelmatig voor bij baby’s. In vaktermen wordt de aandoening neonatale milia genoemd. Meestal zien we ze rond en op de neus, bovenop het hoofd en ook wel op de romp van pasgeborenen. In dit geval wordt het neonatale of primaire milia genoemd. Ze worden veroorzaakt door nog onvoldoende ontwikkelde vellushaar follikels.

Bij volwassenen zitten ze meestal in het gelaat, vooral rond de ogen, op de oogleden en op de wangen. Er is ook een variant waarbij talloze milia rond de oren ontstaan (milia en plaque).
Op latere leeftijd kunnen milia spontaan ontstaan of na een beschadiging van de huid waarbij een afvoergang van een haartalgklier, of van een zweetkier afgesloten is geraakt . De inhoud bestaat niet uit zweet of talg maar uit keratine oftewel hoornschilfers.

Behandelopties bij milia of gerstekorrels

Bij gerstekorrels bieden we verschillende behandelopties:

Bestel ook in onze webshop

Image Skincare

Ga naar onze webshop en bestel daar onze topproducten voor jouw optimale thuisroutine.
Heb je vragen of twijfel je nog welk product voor jou het beste is? Bel 0591 – 70 80 01