Acne Tarda

Een variant van acne

Acne tarda is een vorm van acne die zich vooral voordoet bij vrouwen van 25 jaar en ouder. Vandaar dat het ook wel “volwassenenacne” wordt genoemd. Ongeveer 10% van de vrouwen vanaf 25 jaar krijgt last van acne tarda. Het komt voornamelijk voor op de kin, kaaklijn en wangen. Hierbij staan vooral ontstekingen en puistjes op de voorgrond en maar weinig mee-eters. Acne op volwassen leeftijd kan flink frustrerend zijn.

Vragen of afspraak maken?
Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken.

Waardoor komt het?

Het ontstaan van acne tarda heeft waarschijnlijk te maken met hormonale ontwikkelingen maar de exacte oorzaak ervan is nog niet vastgesteld. Vaak wordt deze vorm van acne erger in de aanloop naar de menstruatieperiode.

Ook PCOS (polycysteus ovarium syndroom) kan acne tarda aanwakkeren. Hierbij is er sprake van een verstoorde hormoonhuishouding vanwege de afzetting van kleine blaasjes op de eierstokken.

Behandeling

Net zoals de meeste andere vormen van acne, behandelen wij acne tarda samen met de patiƫnt. In onze praktijken passen wij meestal chemische peelings toe bij acne, maar daarnaast geven wij ook advies over welke producten het beste thuis gebruikt kunnen worden. Doordat de huid thuis al verzorgd wordt, is de huid beter voorbereid op de behandelingen waardoor we sneller resultaat zien en het resultaat ook langer blijft.

Behandelopties bij acne

Bij acne bieden we verschillende behandelopties:

Veelgestelde vragen

Kom ik nog van mijn acne tarda af?

Daar hebben wij helaas geen eenduidig antwoord op. De oorzaak van acne tarda is namelijk niet altijd duidelijk waardoor het kan zijn dat je altijd gevoelig blijft voor het krijgen van ontstekingen.

Wat kan ik zelf doen aan acne tarda?

Wij geven graag advies over producten die je thuis kunt gebruiken. Bekijk ook eens de website acnekliniekdrenthe.nl voor nog meer informatie.

Wordt de behandeling van acne tarda vergoed?

Dit hangt af van je aanvullende pakket. Je kunt dit opzoeken bij jouw verzekering, wij kunnen dit niet voor jou inzien.

Bestel ook in onze webshop

Image Skincare

Ga naar onze webshop en bestel daar onze topproducten voor jouw optimale thuisroutine.
Heb je vragen of twijfel je nog welk product voor jou het beste is? Bel 0591 – 70 80 01