Electrisch epileren, ontharen

Hoe ontstaat PCOS?

Lasertherapie ontharen: stap 1 Beginnen bij ontharen altijd met scheren

Wat is PCOS?

PCOS staat voor polycysteus-ovariumsyndroom. We leggen uit wat het precies betekent; Poly staat voor meer, cysteus staat voor blaasjes die vocht bevatten en een ovarium is een eierstok waarin de eicellen zijn opgeslagen. De eierstokken (ovaria) produceren ook de hormonen oestrogeen en progesteron.

PCOS en de huid

Gelukkig zijn ovariumcysten meestal goedaardig. Maar de kleine, met vocht gevulde cystes die verantwoordelijk zijn voor PCOS, zijn de oorzaak van geen of een zeer onregelmatige eisprong. De menstruatie kan soms maanden uitblijven. De eierstokken werken niet naar behoren en maken te veel testosteron aan. Juist door die verstoorde hormoonhuishouding kan zorgen voor meer last van puistjes (acne) en meer haargroei.

Diane35 anticonceptiepil

De behandelend arts of dermatoloog zal wellicht een hormoonbehandeling voorstellen, ibjvoorbeeld het slikken van de Diane35 anticonceptiepil. Hierdoor zal de aanmaak van mannelijke hormonen worden afgeremd. Wanneer iemand graag zwanger wilt worden dan is deze aanpak niet geschikt.

Heeft de aanpak met de Diane35 pil (bijvoorbeeld na een halfjaar of een jaar) niet het gewenste resultaat, dan kunnen overbeharing en acne echt wel een probleem zijn. Bij HuidZorg Drenthe helpen wij graag om deze problemen eronder te krijgen, bijvoorbeeld met elektrisch epileren of laserontharen en/of met een acnebehandeling.

PCOS en hirsutisme

Wanneer er sprake is van PCOS, ontstaat vaak sterke of heftige beharing naar mannelijk patroon. Dit heet hirsutisme en wil zeggen dat er bij een vrouw sprake is van overmatige beharing op de bovenlip, de kin, de wangen, rond de tepels en op de buik.

Vergoeding door zorgverzekering

Laserontharing, elektrische epilatie en acn├ętherapie van het gelaat worden voor vrouwen vaak geheel of gedeeltelijk vergoed. Het hangt er dan wel van af, of je een aanvullend verzekeringspakket hebt. Check dit even in de polisvoorwaarden of bij je zorgverzekeraar.

Vragen of afspraak maken?
Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken.

Huidproblemen bij PCOS behandelen

Of je nou komt voor acne of beharing, je wilt er van af. Bij HuidZorg Drenthe helpen we je graag om dit huidprobleem grondig aan te pakken.