Afspraak maken
0591 - 70 80 01

Huidveroudering hoe pak je dát aan?

Het fenomeen huidveroudering is een geleidelijk proces dat ongemerkt zijn intrede doet vanaf, pak ‘m beet, het moment dat je de tweede helft van je ‘twenties’ beleeft. Langzaam maar zeker gaat de afbraak van collageen en elastine sneller dan de aanmaak daarvan. Van nature zitten deze stoffen in onze huid en worden deze ook vanzelf aangemaakt maar er komt een moment dat moeder natuur ons daarvan steeds minder voorziet.

Bindweefsel, collageen en elastine

Collageen

Collageen is een stof die wordt gevormd door eiwitten die voornamelijk in het bindweefsel in ons lichaam zitten. Wat is nou bindweefsel? De naam zegt het eigenlijk al: het is een soort van lijmachtige substantie die andere weefselstructuren en organen ondersteunt en verbindt. Voorbeelden van bindweefsel zijn kraakbeen (in verschillende gewrichten en in je neus en oren bijvoorbeeld), onderhuids bindweefsel, pezen en ook vet. Het onderhuids bindweefsel scheidt de huid van de spieren en pezen in je lichaam. Het vormt een extra buffer of beschermlaag voor de onderliggende organen.
En je wist het misschien niet, maar ook de huid is een orgaan. Het is zelfs het grootste orgaan dat we als mens bezitten. Een orgaan waar we mee voelen en dus koude en warmte ervaren. Waarmee we aanraking en andere prikkels gewaarworden. Het is je huid die je beschermt tegen weersinvloeden en die bij schaaf- of steekwondjes of lichte verbranding als vanzelf lijkt te recupereren. Collageen en het behoud daarvan is dus erg belangrijk voor onder andere je huid. Collageen zorgt voor de structuur en stevigheid daarvan. Het is de basis waaraan de buitenste huidlagen zijn gehecht.

Elastine

Elastine is ook een essentiële bouwstof die in het bindweefsel voorkomt. En in de naam elastine vinden we eigenlijk al de werking van dit eiwit. Het zorgt voor elasticiteit en veerkracht van de huid. Elastine zorgt er feitelijk voor, dat weefsels in het lichaam in hun oorspronkelijke staat of vorm terugkomen na samentrekking of uitrekking. Elastine wordt daarom weleens vergeleken met een rubberen bal of band. Die vervormen ook naargelang de krachten die er op worden uitgeoefend en komen (mits niet lek geprikt) weer terug in hun oorspronkelijke vorm.
Onze huid bevat meer collageen dan elastine, maar beide eiwitten treffen we aan op verschillende diepten van de huid en houden deze sterk en toch ook soepel. Met andere woorden het is een geweldig duo dat samenwerkt aan de opbouw (de structuur), de stevigheid (collageen) en de elasticiteit (elastine) van de huid.

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:

Wat is beter; supplementen slikken of smeren met huidproducten?

Natuurlijk zullen vitaminepreparaten hun werk doen, maar met het aanbrengen van goede huidverzorgingsproducten, direct op de plek waar verbetering gewenst is, neem je naar onze mening een kortere route naar de gewenste vertraging in het proces van huidveroudering. En wat zijn nu goede huidverzorgingsproducten? In onze praktijken vertrouwen wij op de producten van IMAGE Skincare. Zo hebben we bijvoorbeeld crèmes met actieve bestanddelen die een positieve invloed hebben op de aanmaak of instandhouding van het collageengehalte in jouw huid.

Je vindt deze producten bij HuidzorgWinkel op https://www.huidzorgwinkel.nl/huidverbetering/verouderde-huid

Wat kun je zelf doen tegen huidveroudering?

Het klimmen van de jaren is een natuurlijk proces dat invloed heeft op de aanmaak van collageen. Daarop hebben we geen invloed. Roken en zonschade spelen ook een rol in een sneller afbraakproces van deze eiwitten die medebepalend zijn voor je huidkwaliteit. Stoppen met roken is natuurlijk altijd beter maar we weten ook hoe lastig het voor sommigen is om van die verslaving af te komen. Wat je wel kunt doen is altijd kiezen voor een goede zonbescherming.

Producten

Prevention Daily Ultimate Moisturizer spf50

Ook extra vitamine C https://huidzorgwinkel.nl/i/webshop/verouderde-huid/prevention--daily-ultimate-moisturizer-spf50/zorgt ervoor dat je huid beter beschermd wordt door een booster vitamines, mineralen en krachtige antioxidanten.Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

Webredactie: ProMótus - Webdesign: EyemediaDoor gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Ik begrijp het    Meer informatie