Rimpels

Het ontstaan van rimpels

Vanaf ongeveer je 25e jaar begint het proces van huidveroudering. Rimpelvorming of het ontstaan van fijne lijntjes zijn hiervan het gevolg. Dit zijn een soort van breuklijntjes doordat de structuur van de huid minder stevig is geworden. Belangrijkste oorzaken hiervoor zijn een afname van de lichaamseigen stoffen collageen en elastine. Ons bindweefsel is grotendeels opgebouwd uit collageen. Met het ouder worden neemt de hoeveelheid collageen af en daarmee ook de hoeveelheid elastine, die zorgt voor een soepele huid. Ook door het aanspannen van spieren rond bijvoorbeeld de ogen en de mond. Het proces van rimpelvorming wordt extra aangewakkerd door roken en/of teveel blootstelling aan de zon (UV-licht). Maar ook stress en hormonale veranderingen/veroudering hebben hier invloed op.

Soorten rimpels

Diepe rimpels zijn groeven of plooien. Die kun je laten behandelen met botox of fillers. Dat mogen wij in onze praktijken niet doen. Met mimische rimpels, zoals de fronsrimpels of kraaienpootjes kunnen we wel uit de voeten. Die mimische rimpels ontstaan trouwens niet hoofdzakelijk door veroudering en daardoor verslapping van de huid maar voornamelijk door het aanspannen van de spieren. Hiervoor bieden wij geschikte behandelingen. 

Vragen of afspraak maken?
Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken.

Behandeling van rimpels

Het behandelen van rimpels is afhankelijk van de soort en de diepte van de rimpel. De behandelingen die wij meestal uitvoeren bij rimpels zijn chemische peelings, (radiofrequente) microneedling en/of lasertherapie. Bij alle behandelingen is het doel de huid te stimuleren nieuwe cellen en bindweefsel aan te maken.

Ook eventuele andere tekenen van huidveroudering beïnvloeden de keuze voor de behandelmethode. Zoals bijvoorbeeld een doffe huid, roodheid of pigmentvlekken.

Welke rimpels behandelen wij?

We vertelden al dat we veel rimpels en lijntjes kunnen behandelen en verminderen. Je kunt bij ons terecht met de volgende rimpels en lijntjes:

  •  Voorhoofdsrimpels
  •  Kraaienpootjes (bij de ogen)
  •  Rimpels rond de lippen 
  •  Fronsrimpels
  •  Rimpeltjes en putjes op de kin
  •  Rimpeltjes op de wangen

Behandelopties bij huidveroudering

Bij huidveroudering bieden we verschillende behandelopties:

Veelgestelde vragen

Hoe voorkom ik dat ik rimpels krijg?

Het verouderingsproces van de cellen in je lichaam is (vooralsnog) niet te stoppen. We kunnen de symptomen van het ouder worden wel afremmen. Dit kan met behulp van producten die je thuis kan gebruiken of met behandelingen bij ons in de praktijk.

Het belangrijkste product om huidveroudering te voorkomen is zonbescherming. Wij adviseren hier graag over!

Bestel ook in onze webshop

Image Skincare

Ga naar onze webshop en bestel daar onze topproducten voor jouw optimale thuisroutine.
Heb je vragen of twijfel je nog welk product voor jou het beste is? Bel 0591 – 70 80 01