Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken
Lasertherapie maakt het, in tegenstelling tot elektrisch epileren, mogelijk om grotere gebieden van het lichaam te behandelen. Lasertherapie wordt alleen toegepast bij donkere (gepigmenteerde) haren. Wanneer je kiest voor een laserbehandeling dan is het goed om onderstaande regels in acht te nemen:
Laserstralen worden aangetrokken door een zongebruinde huid en werken dan niet effectief genoeg. Wij adviseren ook om gedurende 6 weken na de laserbehandeling niet te gaan zonnebaden (niet in de natuurlijke zon of onder de zonnebank en ook geen zelfbruinende crème te gebruiken). Het is dus wel even van belang om hiermee rekening te houden wanneer je vakantieplannen hebt.
Hoeveel behandelingen heb je nodig?
De groeicyclus van een haar bestaat uit verschillende fasen: de groeifase, de rustfase en de uitvalfase. Voor een optimaal resultaat moet je haar in de groeifase worden behandeld. De normale tijdsduur van een laserbehandeling is vijf tot acht behandelingen met tussenpozen van zes tot acht weken. Mensen met een lichte huidskleur en donker haar zijn het meest geschikt voor deze behandeling.
Wat voel je tijdens de behandeling?
In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling een prikkelend gevoel ervaren. Na afloop van de behandeling blijft een lichtrode uitslag (erytheem) zichtbaar, die geleidelijk verdwijnt (na ongeveer 12 tot 24 uur).
Wat kunnen we met behulp van laserlicht bereiken?
Op de te behandelen plekken wordt ongewenste haargroei met circa 80% verminderd. Dit kan o.a. leiden tot het wegnemen van ingegroeide haren, zoals bij de bikinilijn, oksels en de bilnaad. Eventueel resterende haren zijn dunner en lichter van kleur. We kunnen helaas niet garanderen dat er nooit meer haar groeit op het behandelde gebied. Onder invloed van veranderingen in het lichaam (bijvoorbeeld door hormonen of medicatie) blijft het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in nieuwe dikkere haren.
Vrijwel alle lichaamsdelen, zoals gezicht, armen, benen, oksels, borst, rug en bikinilijn, kunnen met laserlicht worden behandeld.
Informatie LightSheer Diode Laser
De LightSheer Diodelaser is een nieuw en hoogwaardig apparaat dat de technologie van laserontharing op een hoger plan brengt. Het apparaat is ontworpen om comfortabel, snel en betaalbaar ongewenste haren duurzaam te verwijderen. De LightSheer behoort dan ook tot de beste ontharingslasers ter wereld en onderscheidt zich op vele punten van vergelijkbare apparaten. Zo is het de eerste laser die voor ontharing is goedgekeurd door de uiterst kritische Amerikaanse keuringsdienst FDA.
De haar absorbeert de warmte van de laserstraal
De LightSheer Diode Laser produceert een krachtige, hoog geconcentreerde en zuivere laserstraal. De energie van deze laserstraal wordt in het pigment van de haarwortels omgezet in warmte, waardoor de haarwortels zodanig beschadigd raken, dat nieuwe haargroei niet meer mogelijk is. De huid wordt hierbij niet beschadigd. De haren in de groeifase (nr. 1) zijn het meest gevoelig voor het laserlicht. Dit komt doordat de haarzakjes in deze fase pigment of melanine bevatten. Het laserlicht is het meest effectief bij haren in de actieve groeifase.
Om de huid extra te beschermen heeft de LightSheer een uniek koelsysteem, de ChilltipTM. Zoals de naam aangeeft, koelt de ChilltipTM de behandelde huid zeer lokaal af tot 4° celsius. De ChilltipTM zorgt ervoor dat de warmte, die bij de laserstraal vrijkomt, direct wordt tegengegaan, waardoor het comfort tijdens de behandeling wordt vergroot. Daardoor is de LightSheer ook geschikt voor de meest gevoelige huid. Door de koeling is de methode goed te verdragen, waardoor verdoving overbodig is. Meestal kun je vrijwel direct na de behandeling je normale bezigheden hervatten.
Wij zijn aangesloten bij DALA Dutch Aesthetic Laser Association
Dit is een organisatie die de krachten gebundeld heeft met dermatologen, plastisch chirurgen, huidtherapeuten en cosmetische artsen die werken met laserapparatuur. Het isde enige Nederlandse beroepsvereniging die zich serieus inzet voor de kwaliteit van laser, licht en op energie gebaseerde behandelingen.
Laserapparatuur wordt steeds vaker gebruikt en wordt ingezet om rimpels te behandelen en haren te verwijderen. Ook roodheid in het gelaat zoals couperose of pigmentvlekken kunnen met laserlicht worden behandeld. De behandelingen zijn niet alleen beperkt tot het gelaat, maar worden ook ingezet op het lichaam voor b.v. huidverstrakking, volumevermindering of contourvorming.
Er zijn grote verschillen in laserapparaten en daarnaast zijn er nog (IPL) flitslichten, LED lampen en andere technieken, die bijvoorbeeld gebruik maken van ultrasound of radiofrequentie. De ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op en worden door heel veel behandelaars aangeboden.Niet iedere behandelaar is wettelijk bevoegd om deze technieken uit te voeren. Door gebrek aan overheidstoezicht is het noodzaak geworden een beroepsvereniging op te richten waarin zich bevoegde en in deze technieken gespecialiseerde behandelaars kunnen verenigen. HuidZorg Drenthe heeft er bewust voor gekozen zich aan te sluiten bij deze beroepsvereniging.
Bij HuidZorg Drenthe krijgen we wel eens de vraag waarom onze tarieven voor permanent ontharen hoger zijn dan die bij een schoonheidsspecialiste. Dat vraagt om uitleg.
Het klopt dat onze tarieven hoger zijn, wanneer je dit per behandeling bekijkt. Dit heeft te maken met het feit dat HuidZorg Drenthe investeert in hoogwaardige laserapparatuur die in aanschaf veel duurder is dan apparaten die in de doorsnee schoonheidspraktijk worden toegepast. Maar onze apparatuur werkt veel effectiever, waardoor je veel sneller van overbeharing verlost bent. Dus met minder behandelingen die weliswaar duurder zijn per sessie, ben je goedkoper uit dan met meer (per sessie) goedkopere, maar minder effectieve behandelingen. Dat verschil wilden we echt even goed benadrukken.