Acne Excorieé

Krabacne

Acne excorieé, voluit Acne excorieé des jeunes filles genoemd, wordt in het Nederlands aangeduid als ‘krabacne’. Zoals de Franse benaming al doet vermoeden, komt deze vorm van (milde) acne meestal voor bij vrouwen. Deze vorm van acne komt vaak voor tussen de 15 en 45 jaar. De nadruk ligt daarbij wel op de groep jongere meiden. Het kan echter ook voorkomen bij jongens en mannen.

Vragen of afspraak maken?
Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken.

Dwangmatig krabben

Mensen met deze vorm van acne lijken de dwangmatige neiging te hebben om de huid voortdurend op oneffenheden te controleren. De spiegel is daarbij een handig hulpmiddel om de plekjes te lokaliseren. Daarbij wordt elk puistje of bultje en mee-eter uitgeknepen of er wordt aan gekrabd. Hierdoor raakt de huid geïrriteerd en beschadigd. Gevolgen zijn beschadigingen als korstjes, kleine acnelittekens, hypopigmentatie, hyperpigmentaties en open wondjes.

Behandeling

Bij de meeste vormen van acne behandelen wij de acne samen met de patiënt. In het geval van acne excoriee zal de patiënt zelf het meeste werk moeten verrichten om resultaat te zien. Wij kunnen de huid gezonder en fijner laten voelen, het minderen met aan de huid zitten zal de patiënt zelf moeten doen. Hier begeleiden wij natuurlijk bij.

Behandelopties bij acne

Bij acne bieden we verschillende behandelopties:

Veelgestelde vragen

Wat kan ik zelf doen aan acne excorieé?

Probeer zo min mogelijk aan je huid te zitten. Wij kunnen je hierbij eventueel begeleiden. Wij geven graag advies over producten die je thuis kunt gebruiken.

Wordt de behandeling voor acne excorieé vergoed?

Dit hangt af van je aanvullende pakket. Je kunt dit opzoeken bij jouw verzekering, wij kunnen dit niet voor jou inzien.