Acnelittekens

Het ontstaan van acnelittekens

Het spreekt voor zich, maar acnelittekens zijn een gevolg van acne. De ontstekingen waarvan sprake is bij acne leiden tot schade aan het bindweefsel van de huid. Tijdens de genezing van een ontsteking wordt normaal bindweefsel vervangen voor littekenweefsel. De mate van de acne bepaalt meestal ook de ernst van de littekens.

Soorten acnelittekens

Er bestaan drie vormen van acnelittekens:

Atrofische acnelittekens kunnen er op drie verschillende manieren uitzien:

  • Icepick: een diep en puntvormig litteken, heeft een V-vorm
  • Boxcar: rond/ovaal litteken met scherpe verticale randen, heeft een U-vorm
  • Rolling: diepe of oppervlakkige inzakking, vaak wijder dan 4-5mm, heeft een M-vorm

Behandeling van acnelittekens

Met de Lumenis ResurFX laser, die speciaal is ontwikkeld voor het verbeteren of verjongen van je huid, kunnen wij acnelittekens behandelen. Door middel van dit laserapparaat verbetert de huidtextuur. Je huid krijgt er een boost van en dat kan ook effect hebben op het mentale aspect van ‘lekker in je vel zitten’. 

Een andere behandelmethode die we inzetten is radiofrequente microneedling met behulp van de Vivace. Door deze behandeling wordt het natuurlijk wondgenezingsproces gestimuleerd en de dieper gelegen cellen gaan meer collageen en elastine aanmaken.

Daarnaast kunnen peelings of microneedling worden ingezet bij acnelittekens.

Vragen of afspraak maken?
Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken.

Veelgestelde vragen

Hoe voorkom ik acnelittekens?

Het volledig voorkomen van acnelittekens is niet altijd mogelijk, dit hangt voor een groot deel ook van de huid af. Om het risico zo klein mogelijk te maken, is het belangrijk om actieve ontstekingen met rust te laten. Door herhaaldelijk plekjes leeg te drukken en/of kapot te krabben, moet de huid steeds harder werken om weer goed te herstellen.

Kan ik thuis iets doen aan de acnelittekens?

De huid goed verzorgen is belangrijk om het ontstaan van nieuwe littekens zoveel mogelijk te beperken. Het verminderen van acnelittekens die er al zitten is lastiger om thuis te doen. Wij adviseren je graag over de meest geschikte behandelmogelijkheid en eventuele producten om je huid in optimale conditie te houden.

Wordt de behandeling van acnelittekens vergoed?

In de meeste gevallen is er geen vergoeding voor de behandeling van acnelittekens. Vraag dit goed na bij je zorgverzekering, wij kunnen dit niet voor jou inzien.

Behandelopties bij acnelittekens

Bij acne bieden we verschillende behandelopties:

Bestel ook in onze webshop

Image Skincare

Ga naar onze webshop en bestel daar onze topproducten voor jouw optimale thuisroutine.
Heb je vragen of twijfel je nog welk product voor jou het beste is? Bel 0591 – 70 80 01