Afspraak maken
0591 - 70 80 01

Camouflagetherapie

Zoals we eerder lieten weten is de scheidslijn tussen een medisch of cosmetisch huidprobleem soms lastig aan te geven. Camouflagetherapie bevindt zich op dit snijvlak. Vaak zal de therapie voortkomen uit een doorverwijzing door huisarts of dermatoloog. Met camouflagetherapie maken we huidaandoeningen die gepaard gaan met kleurafwijkingen minder zichtbaar, door het aanbrengen van speciale camouflageproducten. Door een enorm aantal kleurschakeringen van de camouflagecrèmes kunnen wij diverse huidaandoeningen op zodanige wijze maskeren, dat het geheel volkomen naturel oogt.

Er wordt gebruik gemaakt van camouflageproducten die watervast, veegvast en huidvriendelijk zijn. Het accent bij camouflagetherapie ligt op het zelf leren aanbrengen van de camouflage, zodat je hier zelf dagelijks mee uit de voeten kunt.

Alle soorten pigmentafwijkingen in de huid, zoals lichte, donkere en rode vlekken kunnen gecamoufleerd worden. Een aantal voorbeelden van pigmentafwijkingen staan hieronder beschreven:

 • Vitiligo; een verworven ziekte gekenmerkt door (melk)witte plekken van verschillende grootte en vorm. Vitiligo kan voorkomen op het hele lichaam en in het gezicht.
 • Melasma; vlekkerige hyperpigmentatie die optreedt in het gelaat, meestal bij vrouwen. Kan veroorzaakt worden door pilgebruik. De vlekken pigmenteren door uv-straling sterker dan de omringende huid. Een sunblock wordt daarom aanbevolen.
 • Postinflammatoire hyperpigmentatie; bij lokale of uitgebreide ontstekingsprocessen treedt bijna altijd postinflammatoire hyperpigmentatie op.
 • Chloasma gravidarum; het zwangerschapsmasker treedt bij driekwart van de zwangeren in de tweede helft van de zwangerschap op. Het bestaat uit een vlekkerige hyperpigmentatie in het gezicht. Het verdwijnt in het algemeen ongeveer een jaar na de bevalling, maar kan terugkomen. Een goede sunblock is belangrijk voor preventie.
 • Wijnvlek (naevus flammeus); een aangeboren vaatafwijking die gekenmerkt wordt door te sterk uitgezette bloedvaatjes in de huid. Ze manifesteren zich vooral in de hals en het gezicht. De aandoening is niet erfelijk. Bij de geboorte ziet de vlek er vaak vlak en roze uit, maar met het ouder worden kunnen de bloedvaatjes nog meer uitzetten waardoor de wijnvlek donkerder en dikker wordt. Een wijnvlek zal nooit spontaan verdwijnen.

Lycogelbehandeling

De producten van Lycogel® zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor toepassing door artsen die cosmetische ingrepen uitvoerden. Zij wilden een verantwoord en optimaal product dat direct na een ingreep kon worden toegepast. De Breathable Camouflage (in 12 kleuren verkrijgbaar) en Breathable Concealer camoufleren de sporen van een behandeling optimaal en bevorderen een snel herstelproces van de huid. Wij gebruiken en verkopen de producten van Lycogel® (zie ook onze webshop) vanwege de perfecte eigenschappen voor de huid. Lycogel® staat voor een ademende, kleurcorrigerende behandeling die het herstel van de huid  bevordert, de gevoelige huid kalmeert, huidveroudering kan tegengaan en die onvolkomenheden camoufleert.

Veel make-up producten en foundations leggen een niet ademende filmlaag over de huid, waardoor deze als het ware wordt afgesloten. Zelfs de grote en exclusieve merken bieden lang niet altijd een daadwerkelijk 'ademend' product. Daarin bieden wij met de producten van Lycogel® een oplossing. Want vooral wanneer je huidproblemen hebt wil je kunnen vertrouwen op een product, waarmee je je gezicht laat stralen. HuidZorg Drenthe adviseert je hier graag over. 

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:

Lycogel® ontdek het verschil!

Wij gebruiken Lycogel® Breathable Camouflage en Concealer, omdat het de enige producten zijn die eventuele sporen van een huidvernieuwende behandeling camoufleren en het herstelproces niet belemmeren. Voordeel van deze producten is, dat zij onmiddellijk na een cosmetische behandeling worden aangebracht. Breathable Camouflage en Concealer zijn niet alleen voor mensen die speciale make-up verzorging nodig hebben: het is voor iedereen die zijn uiterlijk wil verbeteren. Het laat je huid ademen en ondersteunt je uitstraling.

Breathable Camouflage en Concealer zijn een zeer verantwoorde keuze, zeker voor mensen die de gewone make-up producten niet kunnen verdragen. Heeft u zo’n huid die geen make-up kan verdragen? Dan heeft u een dergelijk verhaal van een topproduct ongetwijfeld al vaker gehoord en bent u in het resultaat wellicht teleurgesteld in het verleden? Wij durven iedere uitdaging aan en nodigen u graag uit om het product bij ons te komen testen!

Lycogelproducten

Patiënten die de Breathable Camouflage en Concealer gebruikten na een chirurgische ingreep, waren zo positief over de producten van Lycogel®, dat ze deze wilden gebruiken voor hun dagelijkse make-up. Consumenten zijn zich tegenwoordig steeds meer bewust van wat ze wel of niet op hun huid aanbrengen. Daar mag je ook best kritisch in zijn. Breathable Camouflage en Concealer zijn een zeer verantwoorde keuze, zeker voor mensen die de gewone make-up producten niet kunnen verdragen. Heeft u zo'n huid die geen make-up kan verdragen? Wij durven de uitdaging aan en nodigen u graag uit om het product (op afspraak) bij ons te komen testen!

De 10 redenen waarom wij de producten van Lycogel® aanbevelen:

 • Camoufleert roodheid en bevordert een snel herstel van de huid na een cosmetische behandeling.
 • Lycogel laat uw huid ademen
 • Lycogel geeft uw huid meer weerstand en verstevigt de tere huid rond de ogen.
 • Geschikt voor zelfs de meest gevoelige huidtypen
 • Omdat Lycogel werkelijk doet wat het beloofd
 • Lycogel geeft een natuurlijke dekking die de hele dag standhoudt
 • U voelt uw huid verbeteren terwijl u er fantastisch uitziet
 • Lycogel is resistent tegen water en wrijven
 • En beschermt tegen zonlicht met parabenenvrije SPF 30 (hoog)
 • LYCO-Complex™ bevat baanbrekende ingrediënten zoals peptiden en anti-oxidanten

Breathable Camouflage 20ml

Geeft een onzichtbare dekking die de hele dag stand houdt! Breathable Camouflage is verkrijgbaar in 10 kleuren en kan in laagjes worden aangebracht voor een voortreffelijke dekking die er natuurlijk uitziet en aanvoelt alsof je geen make-up draagt. U voelt het uw huid verbeteren. Breathable Camouflage is waterbestendig tot 90 minuten zwemmen, gaat de hele dag mee en beschermt uw gezicht met parabenenvrije zonbeschermingsfactor 30

Breathable Concealer 6ml

Bevat drie keer de pigmentconcentratie vergeleken met de Breathable Camouflage en maakt daardoor onzuiverheden vrijwel onzichtbaar. Breathable Concealer is verkrijgbaar in 4 kleuren en levert een ademende, geconcentreerde dekking die roodheid, littekens, ouderdomsvlekken, donkere kringen, onzuiverheden of andere huidproblemen op natuurlijke wijze verbergt.

Bij een droge huid kun je een niet vette dagcrème aanbrengen en even laten intrekken.

De camouflagecrème aanbrengen met de middelvinger, met licht draaiende
bewegingen. De camouflagecrème laten uitvloeien met behulp van een
latex sponsje. Voor een “dunner” resultaat kun je de camouflagecrème ook
op een al dan niet vochtig sponsje aanbrengen.

Door het gebruik van fixeerspray ná de fixeerpoeder wordt de camouflage
extra beschermd tegen vegen, wrijven en schuren van kleding, vooral op
plaatsen als de hals en de handen.

Verwijdering van de camouflagecrème:

Je kunt met DermaColor Reinigingscrème op een tissue of wattenpad de camouflage gemakkelijk verwijderen

Het vergt aanvankelijk even wat oefening voordat je het aanbrengen van
de camouflage onder de knie hebt. Wanneer je niet helemaal tevreden
bent, geef dit dan aan bij de eerstvolgende controle, zodat we samen
naar een oplossing kunnen zoeken. Wanneer je hiermee liever niet wilt
wachten tot die controle, maak dan telefonisch (Hoogeveen 0528 - 26 12
38 Emmen 0591 - 70 80 01) of via de mail even een afspraak.

Producten in onze webshop

Alle camouflageproducten van (Lycogel en Dermacolor) kunnen hieronder worden besteld.
Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

Webredactie: ProMótus - Webdesign: EyemediaDoor gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Ik begrijp het    Meer informatie