Acne Vulgaris

Wat is acne vulgaris?

Acne vulgaris is de officiële benaming voor wat we in normale spreektaal aanduiden als “gewone” acne of jeugdpuistjes. Een huidprobleem dat veel voorkomt op jeugdige leeftijd. De hormoonveranderingen tijdens de puberteit zijn de boosdoener bij het ontstaan van acne. De ene persoon is er gevoeliger voor dan de andere. Bij acne vulgaris is er sprake van een ontsteking van haartalgklieren.

Vragen of afspraak maken?
Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken.

Ontstekingen bij acne

Door zogeheten comedonen, ook mee-eters genoemd, ontstaan er ontstekingen. Mee-eters worden veroorzaakt door een verstopping in de follikel (haarzakjes). Die verstopping ontstaat door een ophoping of samenklontering van talg, dode huidcellen, huidsmeer, kleine haartjes en bacteriën. Dit kan een ontsteking in de hand werken.

Doordat de verstopping aan het huidoppervlak wordt blootgesteld aan licht en zuurstof, wordt het bovenste topje van die ophoping zwart. Daarom worden ze ook wel blackheads genoemd. Is er geen sprake van blootstelling aan licht en zuurstof, dan is het een gesloten mee-eter die ook wel whitehead wordt genoemd. Wanneer er een witgele kop zichtbaar is, dan heet dat een puist(je). De mee-eter is dan gaan ontsteken.

Uitreinigen/schoonmaken van een rug

Behandeling

Acne behandelen wij samen met de patiënt. In onze praktijken passen wij meestal chemische peelings toe bij acne, maar daarnaast geven wij ook advies over welke producten er het beste thuis gebruikt kunnen worden. Doordat de huid thuis al wordt verzorgd, is de huid beter voorbereid op de behandelingen waardoor we sneller resultaat zien en het resultaat ook langer blijft.

Behandelopties bij acne

Bij acne bieden we verschillende behandelopties:

Veelgestelde vragen

Wat kan ik zelf doen aan de acne?

Wij geven graag advies over producten die je thuis kunt gebruiken. Bekijk ook eens de website acnekliniekdrenthe.nl voor nog meer informatie.

Is de behandeling voor acne een permanente oplossing?

Helaas niet. Met onze behandelingen beïnvloeden wij de huid van buitenaf. Acne ontstaat door diverse factoren die van binnenuit komen, hier hebben wij helaas geen invloed op. Dit betekent dat er altijd kans is dat je ergens toch een puistje krijgt.

Is acne besmettelijk?

Nee. Wel adviseren wij om acne plekjes niet uit te drukken of open te krabben, dit heeft vooral te maken met het ontstaan van littekenweefsel en eventueel verspreiding van de ontsteking op je eigen huid. Je kan niet iemand anders besmetten met acne.

Wordt de behandeling van acne vergoed?

Dit hangt af van je aanvullende pakket. Je kunt dit opzoeken bij jouw verzekering, wij kunnen dit niet voor jou inzien.

Bestel ook in onze webshop

Image Skincare

Ga naar onze webshop en bestel daar onze topproducten voor jouw optimale thuisroutine.
Heb je vragen of twijfel je nog welk product voor jou het beste is? Bel 0591 – 70 80 01