Chirurgische littekens

Microneedling, voor littekens, huidverbetering, striae, acne

Chirurgische- of operatielittekens

De naam zegt het al: chirurgische- of operatielittekens ontstaan na een medische ingreep, zoals bijvoorbeeld het hechten van een wond na een ongeval of na een operatie. 

Bij een operatie is er vaak sprake van een ‘gave’ wond, waardoor een min of meer ideaal (‘schoon’) litteken ontstaat na het hechten van de wond. De chirurgische snede is vaak in de richting van de huidlijnen geplaatst, waardoor de rek op de huid minimaal is en het litteken niet irriteert. Ondanks de vaak goede zorg, kan ook een chirurgisch litteken problemen geven.

Vragen of afspraak maken?
Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken.

Lastige chirurgische littekens

Een chirurgisch litteken dat ontstaat na het hechten van een wond door een ongeval of trauma geneest vaak minder snel en mooi.

Dit geldt ook voor littekens die zijn ontstaan na het verwijderen van een deel van de huid. De huid moet dan toch gesloten worden, waarbij bijvoorbeeld een zogenaamde “plastiek” of een transplantaat wordt toegepast.

Behandeling van chirurgische littekens

Microneedling, voor littekens, huidverbetering, striae, acne

Er zijn diverse behandelingen waarmee we chirurgische- of operatielittekens kunnen camoufleren, verminderen of vervagen. Wij voeren alleen littekenbehandelingen uit waarvan is bewezen dat ze effectief zijn en waarvoor voldoende wetenschappelijke onderbouwing bestaat. Vaak biedt een combinatie van behandelingen een optimaal resultaat. Tijdens een intakegesprek kunnen wij bepalen welke behandeling het beste resultaat zal geven.

Behandelopties bij littekens

Bij littekens bieden we verschillende behandelopties:

Bestel ook in onze webshop

Image Skincare

Ga naar onze webshop en bestel daar onze topproducten voor jouw optimale thuisroutine.
Heb je vragen of twijfel je nog welk product voor jou het beste is? Bel 0591 – 70 80 01