Reinigen van de huid, acne, huidverbetering

Keratosis Pilaris

Oorzaak

Keratosis pilaris is een huidaandoening waarvan de oorzaak niet is vastgesteld. De huidaandoening wordt weleens verward met acne. Wel komt de aandoening vaak voor bij mensen die een allergische aanleg (atopie) hebben, zoals bijvoorbeeld atopisch eczeem, astma of hooikoorts. Het ontstaan van de huidaandoening begint meestal wanneer kinderen opgroeien en komt zowel bij meisjes als jongens voor.

Het is een niet-besmettelijke huidaandoening, waarbij er sprake is van overmatige keratineproductie in de huid. Hierdoor raken de haarfollikels verstopt waardoor kleine bultjes ontstaan. De huid verdikt hierdoor en voelt bobbelig aan. Een soort kleine puistjes die vooral voorkomen op de bovenarmen en dijen. Maar ze worden ook gezien in het gezicht of op de billen. Het ziet er een beetje uit als kippenvel of ganzenvel (ook wel anservel genoemd).

Vragen of afspraak maken?
Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken.

Kleine bultjes

Kleine bultjes (keratosis) die zo groot zijn als speldenkoppen. Die bultjes zijn onschadelijk en voelen ruw en oneffen aan. Meestal geven ze geen pijnklachten. Wel kunnen ze gaan irriteren (jeuken), waarbij voortdurend krabben kan leiden tot ontsteking.

Behandeling

In veel gevallen is keratosis pilaris al behoorlijk te verminderen met het gebruik van producten. Hier geven wij graag advies over. Mocht dit niet voldoende zijn dan kunnen wij acnetherapie toepassen.

Behandelopties bij keratosis pilarisBij keratosis pilaris bieden we verschillende behandelopties:

Bestel ook in onze webshop

Image Skincare

Ga naar onze webshop en bestel daar onze topproducten voor jouw optimale thuisroutine.
Heb je vragen of twijfel je nog welk product voor jou het beste is? Bel 0591 – 70 80 01