Afspraak maken
0591 - 70 80 01
Persoonlijk advies en optimale verzorging van je huid 

Huidverbetering

HuidZorg Drenthe past huidverbetering toe als ondersteuning van de normale huidprocessen. Dat doen wij in eerste instantie met behandelingen in onze praktijk. Maar voor we daaraan beginnen, hebben we eerst een intake met onze klanten en bepalen we aan de hand van een uitgebreide huidanalyse(met de Observ), waar we het natuurlijke proces kunnen ondersteunen én verbeteren. Dat doen we met (gezichts)behandelingen en met hoogwaardige producten die uitgebalanceerde ingrediënten bevatten. Die producten worden dus ingezet bij de behandelingenin onze praktijken maar ze zijn ook verkrijgbaar in onze webshop, zodat jij thuis zelf ook het beste onderhoud aan jouw huidconditie kunt plegen.

Hoe is het gesteld met jouw huidconditie? We weten allemaal dat naarmate we ouder worden, dat onze algehele conditie op enig moment afneemt. En toch willen we die frisse en verzorgde uitstraling naar buiten toe zo lang mogelijk vasthouden. Met alleen je huid verzorgen zul je huidproblemen als pigmentvlekken, ouderdomsvlekken of bijvoorbeeld rosacea niet oplossen. Wil je hier iets aan doen, dan is huidverbetering de weg naar meer kwaliteit en een betere conditie van jouw huid.

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:

Striae: ontsierend huidprobleem met psychische impact

Striae zijn veelal ontsierende strepen of striemen, die in of op de huid ontstaan, wanneer een bepaald deel van het lichaam sneller groeit dan de huid kan bijbenen. Het zijn een soort breuklijntjes in de opperhuid die ontstaan door het verslappen of inscheuren van het onderliggende steunweefsel. Vooral (zwangere) vrouwen kunnen striae ontwikkelen, die voornamelijk cosmetische schade veroorzaken. Striae kan ook psychische gevolgen hebben. Men vindt het probleem dusdanig ontsierend, dat men bijvoorbeeld niet meer naar het zwembad of naar het strand durft te gaan.

Vooral tijdens zwangerschap of snelle groei (denk aan puberteit) kan de huid het tempo van de groei soms niet aan en kunnen de lijnvormige en wat grillige strepen ontstaan. Dat komt door het 'snelle' oprekken en inscheuren van de collageenbanden in het onderhuids bindweefsel (ook wel steunweefsel genoemd). Tot een aantal jaren geleden konden we striae slechts camoufleren, maar definitief geheel weg krijgen was geen optie.

Het is trouwens niet zo, dat alleen vrouwen striae kunnen krijgen. Ook bij mannen komen ze voor. Nog altijd is het motto actueel: 'Voorkomen is beter dan genezen'. Ben je nog in de groei, wil je intensief gaan sporten (vooral krachttraining), zorg dan dat je trainingen rustig worden opgebouwd, zodat je huid mee kan groeien met de spierontwikkeling. Wanneer je weet dat je dikker gaat worden door bijvoorbeeld zwangerschap of medicijngebruik, masseer dan regelmatig de delen van de huid die snel groeien met oliën of speciale crèmes. Zorg ervoor dat je huid niet droog wordt en dat deze soepel blijft. Het regelmatig insmeren met vochtinbrengende (hydraterende) crème kan het ontstaan van striae tegengaan, maar het is geen garantie. Erfelijke factoren kunnen ook een rol spelen. Maar ook kun je striae ontwikkelen als gevolg van medicijngebruik. Denk bijvoorbeeld aan corticosteroïdenzalf.

Meestal komen striae voor op buik, bovenbenen, billen en borsten. Striae (ook wel striemen, zwangerschapsstrepen of stretch marks genoemd) zijn niet pijnlijk, maar worden vaak wel als ontsierend ervaren. Striae kunnen tot wel 20 cm lang worden en hebben aanvankelijk een blauwpaarse kleur. Dat wordt meestal wel lichter maar vaak laten ze beige of witachtige striemen (soort littekens) na.

Striae behandelen met laser

Al tijdens de vierjarige opleiding tot huidtherapeut hebben wij veel kennis en ervaring opgedaan met de behandeling van de huid met laserapparatuur. Vooral de laatste jaren is de ontwikkeling en knowhow op dit gebied enorm toegenomen en is er steeds geavanceerdere apparatuur ontwikkeld, waardoor nu ook aandoeningen als striae, rimpels en acne met succes kunnen worden behandeld met laserlicht op verschillende frequenties (golflengtes).

Wij hebben met overtuiging geïnvesteerd in laserapparatuur en opleidingen gevolgd voor het behandelen van uiteenlopende huidaandoeningen met laserapparatuur. Ook zorgen wij ervoor dat we door permanente educatie onze kennis voortdurend actueel en up-to-date houden.

Dermapen

De Dermapen heeft letterlijk de vorm van een pen en is een revolutionaire techniek op het gebied van microneedling, hetgeen de huid stimuleert om het eigen herstelproces (weer) op gang te brengen. De Dermapen bevat zeer fijne naaldjes die al vibrerend minuscule en voor het oog niet zichtbare kanaaltjes in de huid maken. De naaldjes stimuleren de huid als het ware om direct het herstelproces in gang te zetten. De prikkels die de Dermapen veroorzaakt, zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine.

 

Wat kun je zelf doen bij acne?
Was je huid met lauw warm water. Het beste is wassen met een zeep met een lage zuurgraad (pH-waarde) die niet hoger is dan 5. Gebruik je make-up, kies dan voor producten op waterbasis. Elke dag schone bovenkleding, washand, handdoek, kussensloop en nachtkleding gebruiken. Een dieet voor acne bestaat niet. Wanneer je merkt dat je door het gebruik van een bepaald product of voedingsmiddel meer puistjes krijgt, probeer deze dan te vermijden.

Een slechte invloed op acne is:

 • Het krabben of zelf uitknijpen van puistjes.
 • Stevig schoonmaken van de huid
 • Het gebruik van sterk ontvettende huidverzorgingsproducten, zoals producten op basis van alcohol.
 • Het gebruik van geparfumeerde cosmetica, make-up op oliebasis

Vergoeding
De vergoedingen voor behandelingen door een huidtherapeut verschillen sterk per zorgkostenpolis. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering kun je vinden in hoeverre jouw behandeling voor vergoeding in aanmerking komt.

Een behandeling met de Dermapen heeft als voordelen:

kortere hersteltijd

huid wordt gestimuleerd om herstelproces direct in gang te zetten

behandeling is minder gevoelig/voelt beter

veel nauwkeuriger ook op lastiger plekken

in één behandeling kan er op verschillende dieptes gewerkt worden, wat een nog beter resultaat oplevert

ook voor deelbehandelingen (denk aan gebied rond de ogen of de lippen) ideaal

Geef een boost aan je huid met de Dermapen
Een behandeling met de Dermapen kan net zo doeltreffend zijn dan andere behandelingen zoals een peeling of laserbehandeling. De lengte van de naaldjes in de Dermapen is instelbaar, waardoor er op verschillende huiddieptes kan worden gewerkt. Uiteraard is voorzichtigheid geboden bij de gevoeligere huid rond ogen en lippen. Behandeling van wallen rond de ogen heeft met de Dermapen vaak succes.

Waarvoor wordt de Dermapen zoal ingezet in onze praktijken?

Bij huidverstrakking en -verjonging:

 • Verhoogt de opname van vocht en voedingsstoffen
 • Stimuleert de aanmaak van Collageen
 • De huid wordt steviger en gladder

Bij acnelittekens en wondgenezing

 • Vult het littekenweefsel op
 • Breekt bestaand littekenweefsel af en versneld het genezingsprocesvan de wond.

Bij hyperpigmentatie / verbetering van striae

 • Verbetert pigmentproblemen
 • Overmatig pigment breekt af
 • De huid gaat er stralender uitzien

Nog wat meer info over behandelmogelijkheden met de DermaPen:

Wanneer de huid wordt behandeld met de Dermapen dan heeft deze minder dus hersteltijd nodig dan bij een behandeling met bijvoorbeeld de Dermaroller. Littekens en rimpels verminderen, pigmentvlekken vervagen en je huid wordt strakker, jonger en frisser. Kortom, de Dermapen zorgt ervoor dat je straalt! De Dermapen is bovendien comfortabeler en nauwkeuriger.

Een behandeling met de Dermapen heeft als voordelen:

 • kortere hersteltijd
 • huid wordt gestimuleerd om herstelproces direct in gang te zetten
 • behandeling is minder gevoelig/voelt beter
 • veel nauwkeuriger ook op lastiger plekken
 • in één behandeling kan er op verschillende dieptes gewerkt worden, wat een nog beter resultaat oplevert
 • ook voor deelbehandelingen (denk aan gebied rond de ogen of de lippen) ideaal

Geef een boost aan je huid met de Dermapen
Een behandeling met de Dermapen kan net zo doeltreffend zijn dan andere behandelingen zoals een peeling of laserbehandeling. De lengte van de naaldjes in de Dermapen is instelbaar, waardoor er op verschillende huiddieptes kan worden gewerkt. Uiteraard is voorzichtigheid geboden bij de gevoeligere huid rond ogen en lippen. Behandeling van wallen rond de ogen heeft met de Dermapen vaak succes.

Waarvoor wordt de Dermapen zoal ingezet in onze praktijken?

Bij huidverstrakking en -verjonging:

 • Verhoogt de opname van vocht en voedingsstoffen
 • Stimuleert de aanmaak van Collageen
 • De huid wordt steviger en gladder

Bij acnelittekens en wondgenezing

 • Vult het littekenweefsel op
 • Breekt bestaand littekenweefsel af en versneld het genezingsproces van de wond.

Bij hyperpigmentatie / verbetering van striae

 • Verbetert pigmentproblemen
 • Overmatig pigment breekt af
 • De huid gaat er stralender uitzien

Hoe voelt dat, zo'n behandeling met de Dermapen?
De behandeling voelt aan als kleine zachte prikjes in de huid. Ook is deze minder pijnlijk dan een rolbehandeling en goed te verdragen is zonder verdoving. Wordt de behandeling op gevoelige plekken uitgevoerd, dan kan er indien gewenst gebruik worden gemaakt van Emla-Crème. Deze crème wordt een uur voor de behandeling aangebracht en geeft een verdovende werking. (crème enkel te verkrijgen op recept bij de huisarts)

Hoe ziet de huid er na de DermaPen behandeling uit?
Afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak en de lengte van de naalden zal de huid er roze/ rood uit gaan zien. Bij sommige huidtypes zal dit snel verdwijnen, bij andere kan de roodheid enkele aanblijven. Bij een diepere behandeling kan de huid licht gaan schilferen. Dit is een positief effect omdat de dode huidcellen "afschilferen" en nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Wij adviseren om de huid goed te beschermen met een SPF 30 en in de opvolgende dagen een serum aan te brengen op de behandelde huid.

Microdermabrasie

Wat is dat, microdermabrasie?

Microdermabrasie: zichtbaar snel resultaat. Microdermabrasie wordt wel als topzorg voor modellen en celebreties beschouwd, omdat het vrij snel zeer goede (en mits regelmatig toegepast) duurzame resultaten geeft. Microdermabrasie laat al na een eerste behandeling een verbeterd resultaat zien. De huid kan door diverse invloeden zoals zonlicht, roken, ouder worden of verminderde doorbloeding mat, dof of kleurloos lijken. Wanneer de huid door middel van microdermabrasie wordt bewerkt, krijgt deze een nauwkeurige dieptepeeling, waardoor de huid een frissere of levendiger uitstraling krijgt. 

Microkristallen

Microdermabrasie is een mechanische peeling, waarmee dode huidcellen versneld worden verwijderd van de bovenste huidlaag d.m.v. heel kleine kristallen (ook wel microkristallen). Nieuwe huidcellen komen daarmee aan de oppervlakte waardoor je er beter (frisser of jonger) uitziet. De huidstructuur wordt verbeterd. Vlekjes, lijntjes en putjes verdwijnen door de behandelingen, waarbij wel moet worden opgemerkt, dat hoe meer behandelingen je ondergaat, hoe beter het resultaat zal zijn.

Bij microdermabrasie gaat het voornamelijk om gezichtbehandelingen. In tegenstelling tot chemische peelings of fruitzuurbehandelingen, kan met microdermabrasie zeer nauwkeurig worden gewerkt. Daar waar de huid wat dikker is kunnen er meer opperhuidcellen worden verwijderd. Daar waar de huid gevoeliger is, wordt er minder intensief behandeld. Een microdermabrasiebehandeling is pijnloos en na de behandeling is er geen sprake van overmatige huidirritaties. Het is voor alle huidtypen en huidskleuren geschikt.

Hoe voelt het?
Je zou kunnen spreken van een aangename scrubbehandeling waarbij de huid vacuüm wordt getrokken waardoor de doorbloeding in de huid wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid aangezet tot de aanmaak van extra collageen, waardoor op den duur zelfs fijne lijntjes en putjes verdwijnen en de huid gladder wordt.

Hoe gaat het in z'n werk?
Eerst wordt je huid gereinigd en wordt eventuele make-up verwijderd. We plaatsen een speciaal mondstuk op het microdermabrasieapparaat dat we met gelijkmatige handbewegingen over de huid laten glijden. Via het mondstuk wordt de bovenste huidlaag als het ware afgeschraapt. Er komt een nieuwe huid aan de oppervlakte die zacht aanvoelt en die jeugdigheid uitstraalt.

Vlekkerigheid (hyperpigmentatie) wordt verminderd en de huidstructuur krijgt een positieve impuls. Uiteraard gaat het vernieuwingsproces van de huid gewoon door na iedere behandeling, waardoor de huid langzaam weer 'dikker' wordt. Maar met de juiste verzorgingsproducten die wij in de praktijk toepassen en die je bij voorkeur ook thuis verder kunt gebruiken, zorgen we samen voor een optimaal resultaat waardoor jij er beter en jeugdiger uitziet. Rimpeltjes en fijne lijntjes vervagen, pigmentatie wordt stukken minder, grove poriën, acne en acnelittekens zullen geheel of grotendeels verdwijnen.

Wanneer microdermabrasie?
Bij acne en probleemhuid zal regelmatige microdermabrasiebehandeling uitkomst bieden bij het verwijderen van dode huidcellen, het voorkomen van blokkades in de talgklieren en het zuiveren van de poriën, waardoor de huid wordt gestimuleerd om de afvoer van talg beter te reguleren. Zogenaamde zwarte en witte puntjes worden ook sterk verminderd. De textuur van de huid wordt verfijnd. Ook bij littekens en acneletsel is microdermabrasie een zeer pragmatische behandeling, waardoor de kwaliteit van de huid zal verbeteren. Afhankelijk van de problematiek waarvoor je ons raadpleegt kunnen wij je een realistische inschatting geven van het aantal behandelingen dat nodig zal zijn om het beste resultaat te bereiken. 
Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

Webredactie: ProMótus - Webdesign: EyemediaDoor gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Ik begrijp het    Meer informatie