Afspraak maken
0591 - 70 80 01
Optimale verzorging Versoepeling van je huid 
Verbeterde doorbloeding| Minder pijn en jeuk 

Littekentherapie

Ook bij littekentherapie speelt Huidzorg Drenthe een prominente rol. Wat is Littekentherapie?
Littekens treden op na diepe beschadiging van de huid. Wanneer alleen de opperhuid wordt beschadigd, bijvoorbeeld bij oppervlakkige schaafwonden, zullen zich geen littekens vormen.Wanneer ook de lederhuid bij het letsel betrokken is zal de huid zich herstellen met achterlating van een litteken. Het littekenweefsel bestaat uit collageen (bindweefsel).

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:

​Wat kan HuidZorg Drenthe voor je betekenen bij littekens?

Littekens kunnen als gevolg van verschillende oorzaken optreden en verhard, verkleurd, verkleefd of verdikt zijn geraakt. Met speciale massagetechnieken kunnen wij de elasticiteit in het beschadigde deel van de huid stimuleren, het litteken versoepelen en de doorbloeding verbeteren. Deze massagetechniek kan in combinatie met manuele lymfedrainage worden toegepast. Hierdoor kunnen jeuk en pijn verminderen, kan de wondgenezing versnellen en kan het litteken soepeler worden, en minder strak aanvoelen. Aanvullend kunnen ook bepaalde producten of verbandmiddelen de jeuk en pijn verminderen, kan de wondgenezing versnellen en het litteken minder problemen geven en minder zichtbaar zijn.

Naast de massage kan de behandeling ook worden ondersteund door siliconenpleisters, -gel, -tape en drukverbanden, afhankelijk van de conditie van het litteken. Wij helpen je en leggen je uit hoe je zelf de siliconenpleisters aanbrengt en hoe je de beschadigde huid ook zelf kunt onderhouden, verzorgen en soepel houden.

Wat zijn hypertrofische littekens?
Deze ontstaan bij overproductie van fibrineweefsel door bindweefselcellen in de huid, waardoor sterk verdikte littekens ontstaan. Het zijn dikke, roze strengen en plaques op de huid die circa 3 weken na de verwonding ontstaan en in een periode van maanden tot een jaar voortdurend dikker worden. Vooral de huid boven het borstbeen, de schouders, de nek en de oren is geneigd tot de vorming van deze hypertrofische littekens. Een aanleg tot het vormen van deze littekens is vaak familiair- of rasgebonden.

Wat is een keloïd-litteken?
Keloïd-littekens zijn eigenlijk een bijzonder soort hypertrofische littekens. Terwijl gewone hypertrofische littekens beperkt blijven tot de plaats van de verwonding, groeien keloïden over de grenzen van de verwonding heen, en kunnen zo betrekkelijk grote huidgebieden bedekken.

Vaak bieden siliconenpleisters en of gel uitkomst bij de behandeling en terugdringing van hypertrofische littekens of keloïd littekens.

Bij de behandeling van keloïd-littekens kan het wel enige tijd duren voordat resultaat zichtbaar is. Tot die tijd is het mogelijk om gebruik te maken van speciale camouflage make-up. Wij kunnen je adviseren welke soort make-up je hiervoor het beste kunt toepassen. Met deze speciale make-up kunnen storende littekens tijdelijk worden behandeld waardoor ze nagenoeg onzichtbaar worden gemaakt.Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

Webredactie: ProMótus - Webdesign: EyemediaDoor gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Ik begrijp het    Meer informatie